Politie treedt op tegen ‘happy water’ in Pattaya

PATTAYA:- De politie aldaar heeft haar campagne tegen ‘happy water’ opgevoerd, een nieuw soort illegale drugscocktail waarvan het gebruik hoogtij viert in uitgaansgelegenheden in deze badplaats.  Een vermoedelijke mensenhandelaar is gearresteerd en er wordt naar meer medeplichtigen gezocht.

De arrestatie volgde op een onderzoek naar de activiteiten van een bende die de drug verkocht op uitgaansgelegenheden in Pattaya, zo vertelde luitenant-generaal Sarayut Sanguanpokhai, hoofd van het Bureau voor onderdrukking van verdovende middelen, het NSB.

“Happy water” wordt gemaakt door andere drugs te mengen – meestal een combinatie van ecstasy, methamfetamine, diazepam, cafeïne en tramadol (een pijnstiller) – en het poeder op te lossen in heet water of het te mengen met zoete drankjes, zo vertelde hij.

Het resulterende brouwsel heeft psychoactieve effecten, waarbij gebruikers zich euforisch maar niet uitgeput voelen.  Het is populair onder Thaise en buitenlandse bezoekers van de uitgaansgelegenheden van Pattaya, zei luitenant-generaal Sarayut.

De medewerkers van het NSB zijn nu op zoek naar twee Thais en een buitenlander die mogelijk banden hebben met de lokale waterhandel.  Ze arresteerden gistermorgen de 28-jarige khun Sarayuth Boonmalee, alias Onn, op het strand van Tawaen op Koh Larn. Hij werd gezocht op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de correctionele rechtbank van 21 februari wegens samenzwering bij het hebben van illegale drugs met de bedoeling deze te verkopen.

De rol van de verdachte was om het medicijn af te leveren aan klanten in lokale uitgaansgelegenheden, aldus onderzoekers.

De politie heeft twee huizen, een auto, drie motorfietsen en andere waardevolle spullen ter waarde van meer dan 9 miljoen baht van de verdachte in beslag genomen.

Tijdens het verhoor zou Khun Sarayuth de beschuldigingen, hebben bekend. Hij zit achter de tralies van het NSB bureau in afwachting van verdere juridische stappen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!