Het afschaffen van Test and Go-regeling zal naar verwachting de toeristische sector in Pattaya stimuleren

PATTAYA:-  Verschillende toeristenorganisaties in Pattaya verwachten een toename van het toerisme wanneer de Test and Go-regeling per 1 mei is opgeheven.

Khun Pisut Saeku, voorzitter van de Hotel Vereniging afdeling Oost Thailand, zei dat hoteleigenaren blij waren te horen dat de regering had besloten de toegangsbeperkingen te versoepelen.

De toeristische sector heeft jarenlang geleden onder bezoekersschaarste als gevolg van strikte Covid19 regels, zoals de vereiste voor pre-arrival-tests en eendaagse quarantaine, zei hij.

Khun Pisut zei dat beperkingen uit het verleden de poging van de toeristenindustrie om vooruitgang te boeken tijdens de pandemie hebben gedwarsboomd, waardoor Thailand niet in staat was te concurreren met de buurlanden bij het aantrekken van toeristen.

“Nu de Test and Go-regeling wordt opgeheven, hebben veel reisbureaus uit India, Vietnam, Zuid-Korea en Japan al contact opgenomen met de Thai Hotels Association [om toeristen te brengen]”, zei hij.

Khun Pisut zei dat hoewel volgende maand een deel van het laagseizoen is, de timing geschikt is voor reisbureaus en hoteleigenaren om zich voor te bereiden op toeristen die in de komende maanden zullen reizen en zei dat er enkele prijsaanpassingen zullen zijn nadat toeristen Thailand geleidelijker kunnen binnenkomen.

Als reactie daarop riep Pisut de regering op om de duur van het hotelsubsidieprogramma “We Travel Together” te verlengen om het binnenlands toerisme te stimuleren.

Khun Pisut gelooft dat lagere kosten om Thailand binnen te komen tegen het einde van volgende maand het aantal toeristen zouden doen toenemen, vooral degenen die uit India komen.

Wat Vietnamese toeristen betreft, schatte hij dat er na juni of juli een aanzienlijke toename te zien zal zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!