16 miljoen bath kostende catamaran ‘Jimmy Blue’ vliegt in Phuket in brand en zinkt naar de kelder

PHUKET:- Een luxe catamaran met een geschatte waarde van 16 miljoen baht is gistermiddag door brand verwoest en in jachthaven Marina in het district Thalang gezonken

De brand werd rond 13.00 uur gemeld, zo verklaarde luitenant-kolonel Sornthip Chukaew, verbonden aan het politiebureau van Tha Chatchai.

 Brandweerlieden en burgers hielpen bij het blussen van de vlammen, die zich verspreidden van de achtersteven tot aan de boeg van de 12 meter lange Jimmy Blue.  Alleen de boeg van het schip bleef boven water.

Er waren geen mensen aan boord toen de brand uitbrak en er zijn geen slachtoffers gemeld, aldus de lokale politie. Inmiddels zijn olieboombarrières in het water geplaatst om mogelijke olievervuiling te voorkomen.

De catamaran kon maximaal 17 personen vervoeren – 14 passagiers en drie bemanningsleden.  Het was toegestaan ​​om in de lokale wateren tussen de provincies Ranong en Satun te varen na het verkrijgen van een vergunning in 2014.

Het hoofd van het Phuket Marine Office, Nachapong Pranit, zei dat de brand mogelijk was ontstaan ​​door een kortsluiting.

Hij zei dat andere schepen die in de buurt van de brand aanmeerden, zijn verplaatst naar veilige gebieden terwijl een onderzoek is gestart om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!