Politie Thailand richt zich op cybercriminaliteit naarmate klachten tegen fraudeurs zich opstapelen

BANGKOK:- Toppolitiefunctionarissen kwamen eerder deze week met openbare en particuliere instanties bijeen om manieren te bedenken om met callcenter-bendes en cybercriminelen de strijd aan te gaan.

De landelijke hoofdcommandant, generaal Suwat Jangyodsuk zei dat er tussen 1 maart en 10 mei 22.426 klachten zijn ingediend, terwijl mensen werden bedrogen voor een bedrag van meer dan 1,5 miljard baht per maand.

“Hiervan waren 5.079 gevallen van financiële fraude”, zei hij. “Tot 6.593 bankrekeningen werden bevroren, terwijl ambtenaren 76,36 miljoen van de verloren 2,06 miljard baht konden terugvorderen.”

Hij zei dat criminelen hun methoden voortdurend veranderen om aan de wet te kunnen ontsnappen, zoals het gebruik van het moeilijk te traceren Voice over Internet Protocol (VoIP) of het openen van bankrekeningen op naam van anderen om geld van slachtoffers binnen te harken.

In de meeste gevallen wordt het geld naar veel rekeningen overgemaakt en koopt de houder van de laatste rekening vervolgens cryptocurrency van buitenlandse handelaren via een platform, zei hij.

Om deze problemen aan te pakken, zal de Bank of Thailand de regelgeving herzien om criminele rekeningen snel af te handelen.  De centrale bank zal ook meewerken aan het wijzigen van wetten, zodat het anti-witwas bureau, het AMLO rekeningen rechtmatig kan bevriezen.

“Het AMLO zal de politie ook helpen door verdachte transacties te melden”, zei hij.

“De Beveiligingen en Uitwisselingen Commissie zal de regelgeving herzien om juridische stappen te ondernemen tegen peer-to-peer cryptocurrency-handelaren en richtlijnen implementeren voor het in beslag nemen van cryptocurrency van criminelen.”

Ondertussen komen het Ministerie van Digitale Economie en Samenleving en de Nationale Omroep- en Telecommunicatiecommissie met een regeling over het aantal simkaarten dat één persoon mag bezitten.

Bel 1441 van de Cyber ​​Crime Investigation Bureau-hotline of Police Cyber ​​Taskforce op (081) 866 3000 voor meer informatie.  Mensen die het doelwit zijn van cybercriminelen kunnen een klacht indienen op www.thaipoliceonline.com.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!