Het importtarief op kinderautostoeltjes in Thailand wordt verlaagd voorafgaand aan verplicht gebruik in september

BANGKOK:- De Thaise douane wil het importtarief op autokinderzitjes met 20 procent verlagen om ze goedkoper te maken als deze in september verplicht worden.

Het gebruik van autostoeltjes, een geïmporteerd artikel, wordt vanaf september verplicht voor kinderen onder de zes jaar.

De stap om het tarief te verlagen volgt op de bezorgdheid dat de verplichte autostoelregel de financiële lasten van gezinnen zal vergroten tijdens de aanhoudende crisis van de kosten van levensonderhoud.

De douane bespreekt de tariefverlaging met de Federation of Thai Industries in een poging de impact op lokale fabrikanten te verzachten, zo vertelde de douane beambte, Khun Chaiyut Khamkhun.

De overheid verdient ongeveer 10 miljoen baht per jaar aan het autostoeltarief.

Vanaf 4 september moeten volwassenen ervoor zorgen dat kinderen onder de zes jaar of jonger dan 135 cm een ​​autostoeltje gebruiken wanneer ze in een privévoertuig reizen.  Overtredingen van de nieuwe regel worden bestraft met een boete van 2.000 baht.

 Elke bestuurder of passagier die om gezondheidsredenen het gebruik van een veiligheidsstoel of het dragen van een veiligheidsgordel verhindert, is vrijgesteld, maar in plaats daarvan moet een alternatieve maatregel worden genomen om letsel bij een ongeval te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!