De controversiële advertentie van Lazada in Thailand is onaanvaardbaar, zo meent de Chinese ambassade

BANGKOK:- De Chinese ambassade in Bangkok liet gisteren weten dat de inhoud van de controversiële promotievideoclip van Lazada “onaanvaardbaar” was.

In haar Facebook-bericht zei de Chinese ambassade op de hoogte te zijn van het “incident” en “dezelfde mening te delen dat de inhoud van de video onaanvaardbaar is”, aldus de woordvoerder.

Het was de eerste officiële reactie van de Chinese regering over deze kwestie sinds de ophef over deze advertentie begin deze maand begon.

De Facebook-post van de ambassade kreeg binnen een paar uur bijna 2.000 likes.  Veel volgers bedankten de Chinese missie voor “goed begrip” over de gevoelige kwestie.

Sommige commentatoren vroegen welke maatregelen de Chinese regering zou nemen tegen de leidinggevenden van het e-commercebedrijf omdat ze “de gevoelens van veel Thais kwetsen”. Lazada, een internationaal e-commercebedrijf, is eigendom van de Chinese Alibaba Group.

De promotievideo van het e-commerceplatform, dat bij het eerste rumoer direct werd verwijderd, bevatte een bekende transgender op sociale media die bekend staat als “Nara Crepe Katoey” en een vrouw in een rolstoel.

De manier waarop de gehandicapte vrouw in de advertentie werd behandeld, leidde tot kritiek dat het een aanfluiting van handicap was.  Ondertussen beschouwden royalisten de afbeelding van de rolstoelgebonden vrouw als een verkapte verwijzing naar een lid van de koninklijke familie.

De influencer beweerde dat de waargenomen koninklijke belediging pure verbeelding was. Boze royalisten blijven echter aandringen op juridische stappen tegen haar.

De opperbevelhebber van het Koninklijke Thaise leger heeft Lazada verboden om pakketten binnen zijn gebouwen af ​​te leveren.  De marine en luchtmacht ontmoedigden hun personeel ondertussen om te kopen via het online e-commerceplatform.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!