Politie Thailand neemt enorme hoeveelheid ‘ice” in beslag, waar je koud van wordt 

SONGKHLA:- Een speciaal team voor onderdrukking van drugs verscheen afgelopen zaterdag totaal onverwacht voor zeven drugssmokkelaars en nam 631 kilo crystal meth in beslag.

Majoor-generaal Pornsak Surasit, commandant van de 4e divisie onderdrukking van verdovende middelen, kondigde de inval gistermiddag op een persconferentie aan.

Hij zei dat wordt aangenomen dat de zending naar Maleisië ging om verder te worden verscheept naar Australië, waar het meer dan 600 miljoen baht zou hebben opgebracht.

 De zeven gearresteerde verdachten werden geïdentificeerd als Lukman Cheduramae, 40;  Wanida Asae, 41;  Waemae Lomae;  38, Daki Mueli, 38;  Aladen Dingpo, 33;  Mapaosi Salae, 24;  en Nakarin Salae, 34. Zes kwamen uit Narathiwat, terwijl Wanida, de enige vrouw, uit Pattani kwam.

Generaal Pornsak zei dat zijn team op de hoogte was van de geplande smokkelactie van de bende nadat een verdachte de vrijdag betrapt werd met 402.000 methamfetaminepillen in het Rattaphum-district van Songkhla.

In de vroege uren van zaterdagmorgen zag de politie twee voertuigen op weg naar een controlepost van de snelwegpolitie in het Khuha Tai-gebied van het Ratthaphum-district.  De politie zag ook een derde voertuig achterop en stopte blijkbaar om de situatie van de twee andere voertuigen bij de controlepost te bekijken.

De politie doorzocht vervolgens de drie voertuigen, waaronder een pick-up truck, en vonden de drugs verborgen in 14 zakken.  De zeven verdachten, waaronder drie chauffeurs, zeiden dat ze de zending ophaalden in het Bang Len-district van Nakhon Pathom en het afleverden bij een contactpersoon in het Sungai Kolok-district in Narathiwat.

Generaal  Pornsak zei dat alle zeven verdachten werden beschuldigd van illegaal bezit van illegale drugs met de bedoeling om te verkopen.

De politie heeft de drie voertuigen in beslag genomen, samen met een stuk grond met een huis ter waarde van in totaal zo’n 5,1 miljoen baht om uit te zoeken of ze zijn gekocht met de opbrengst van de drugshandel. Pornsak zei dat de bende ervoor koos om de drugs over de weg te smokkelen nadat ze hoorde dat de veiligheidscontroles op luchthavens en pieren waren opgevoerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!