Bekende Muay Thai vechter in Thailand aan hersenletsel gestorven

PATHUM THANI:- Er heeft zich in de wereld van het thaiboksen, beter bekend als Muay Thai, een tragedie voorgedaan. Nadat vorige week een bokser hersendood werd verklaard nadat zijn tegenstander hem vorige week in een wedstrijd had uitgeschakeld.  De bokser, bekend als Phanphet Phadungchai, had na het gevecht een hersenbloeding opgelopen.

De laatste wedstrijd van Phanphet was op 15 juli in het boksstadion Thupatemi Air Force in de provincie Pathum Thani in centraal Thailand.  Khun Phanphet vocht vorige week tegen een Fransman die de ringnaam Anthony TFC draagt.  Met nog slechts één minuut en 18 seconden te gaan in de wedstrijd, sloeg Anthony Phanphet hard in zijn kaak, en Phanphet viel op de grond en verloor het bewustzijn.

Hij werd vervolgens met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar hij hersendood bleek te zijn na een hersenbloeding.

Hersendood is het permanente, onomkeerbare en volledige verlies van hersenfunctie.  Een persoon met de diagnose hersendood heeft géén kans op herstel omdat hun lichaam niet kan overleven zonder kunstmatige levensondersteuning.

Phanpet streed vroeger voor het nationale Muay Thai-team van Thailand en won een zilveren medaille tijdens de SEA-spellen van 2019 in de Filippijnen.  Muay Thai-fans zullen zeker rouwen om het verlies van zo’n hooggeplaatste vechter.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!