De dieselprijs in Thailand blijft tot eind van deze maand gesubsidieerd, maar daarna?

BANGKOK:- Het bestuur van het Thaise brandstoffonds heeft besloten de prijs van dieselolie in Bangkok en de aangrenzende provincies tot eind juli op 34,94 baht per liter te bevriezen.

De regering heeft via de OFF Board de dieselprijzen van het land gesubsidieerd sinds ze omhooggeschoten zijn als gevolg van de huidige wereldwijde brandstofprijscrisis.

Omdat de meeste goederen in Thailand per vrachtwagen of trein worden afgeleverd, heeft de overheid de prijs van diesel zo laag mogelijk kunnen houden.

Dat heeft tot nu toe gewerkt, want de inflatie voor alledaagse goederen in Thailand ligt momenteel ver onder het gemiddelde van veel andere landen.

Khun Wisak Watanasap, directeur van het oliebrandstoffonds, zei dat de huidige gesubsidieerde prijs ongewijzigd zal blijven.

De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI of NYMEX) ruwe olie bedroeg 21,78 dollar in april 2020.  Het steeg in juni boven $ 106 en staat momenteel op $ 97,60.

Hoewel de prijsdaling op de wereldmarkt de prijs van ongesubsidieerde diesel in Thailand tot 37,39 baht per liter heeft doen dalen, liet brandstoffonds weten dat het de prijs vanaf juli op ongeveer 35 liet baht per liter houdt.

In mei en juni werd de dieselprijs gesubsidieerd op ongeveer 11 baht per liter.

Gisteren had het Oil Fuel Fund een schuld van 115 miljard baht. De verliezen bestaan ​​uit 75,6 miljard baht uit olieprijssubsidies en 39,5 miljard baht uit overheidssubsidies op kookgasprijzen, een andere dagelijkse uitgave voor veel Thais en voedsel- en restaurantbedrijven in het hele land.

De dieselprijs is de enige brandstof die in Thailand wordt gesubsidieerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!