Politie Thailand maakt einde aan een monastieke chaos in de Pho Chai-tempel in Udon Thani

UDON THANI:- Uw nieuwsbeer las op de Thaise social media, dat een voormalige monnik de abt van de Pho Chai-tempel in het tambon Ban Dung in de Udon Thani aangevallen zou hebben.

Plaatselijke verslaggevers gingen naar de Pho Chai-tempel en troffen meer dan dertig lokale bewoners in de tempel aan die over het conflict driftig aan het redeneren waren.  Blijkbaar was de 30-jarige voormalige monnik, Khun Phanom Chuenta, zo dronken als een toeter en sprak alleen maar wartaal uit.

Een 33-jarige lokale bewoner, vertelde dat de voormalige monnik, al twee jaar in de Pho Chai-tempel was en de voorkeur kreeg van de lokale bevolking omdat hij zich bijzonder aardig gedroeg, maar niet geheel volgens monastieke plichten het tempelleven nadroeg. Zo zou hij ’s nachts nauwelijks slapen en dan herrie maakte, ook zou hij s’middags eten (het is voor monniken verboden om na de middag te eten) 

De abt had Khun Phayom echter vele malen bekritiseerd vanwege zijn ongepaste gedrag, waardoor zijn gevoelens jegens de abt met de dag afnamen.  Nu was het moment gekomen dat Phayom zo extreem boos werd dat hij de abt fysiek aanviel, waarna hij het bevel kreeg de tempel te verlaten.

Maar Phayom wilde zijn kamer niet verlaten, zodat de dorpsraad bijeen moest komen om een oplossing te bedenken. Uiteindelijk kon de politie hem overhalen om alsnog te vertrekken, aldus lokale media.

Het werd niet meteen duidelijk gemaakt of er juridische aanklachten zouden worden ingediend met betrekking tot het incident.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!