Het TCSD ontmantelt online goknetwerk van miljoenen baht in Noord-Thailand

CHIANG MAI:- Een afdeling van de Thaise bestrijding internet-criminaliteiten, afgekort het TCSD, deed dit weekend een inval luxe privévilla in Mae Rim, in de villa was een online gokwebsitecentrum gevestigd.

Volgens een rapport van de TCSD heeft een onderzoeksteam een ​​online gokoperatiecentrum in Mae Rim opgespoord dat de villa als kantoor huurde. De villa had twee kamers met online gokmedewerkers die naar verluidt als beheerders op twee websites werkten, met in totaal twaalf personen, om te reageren op de berichten van klanten, meldde TCSD.

Bovendien werden er 16 computers, 33 computermonitors, 53 telefoons, 28 bankrekeningen en ander bewijsmateriaal in beslag genomen met een geschatte waarde van 1 miljoen baht, meldde TCSD. De twee websites genereerden maandelijks meer dan 100 miljoen baht, zo meldde het TCSD.

De online gokmedewerkers bekenden naar verluidt tegenover TCSD dat zij slechts beheerders van de twee websites waren en voornamelijk reageerden op berichten van klanten. 

Aanvankelijk werden ze onder druk gezet op beschuldiging van samenzwering om zonder toestemming online gokken te exploiteren en werden ze voor juridische stappen naar het politiebureau van Mae Rim begeleid.

Het TCSD doet verder onderzoek om de betrokken partijen verantwoordelijk te houden voor hun misdaden en proberen de werkelijke eigenaar van de gokwebsite te achterhalen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!