Het nachtleven van Pattaya bloeit na langere openingstijden, bars willen entertainmentzones uitbreiden

PATTAYA:- De horecavereniging van Pattaya prees zeer het beleid van de Thaise regering om de openingstijden van entertainment te verlengen tot 4 uur, daarbij verwijzend naar de positieve impact ervan op de lokale economie, en aan te dringen op verdere uitbreiding van legale entertainmentzones.

De verlengde openingstijden, officieel geïmplementeerd op 15 december 2023, als onderdeel van een proefprogramma in vijf provincies, hebben positieve feedback gekregen van een groot aantal ondernemers in Pattaya. Volgens Khun  Damrongkiat Phinijkarn, voorzitter van de horecavereniging Pattaya, rapporteerden de meeste entertainmentbedrijven een aanzienlijke stijging van het dagelijkse inkomen, variërend van 20-30%, sinds de langere werktijden werden ingevoerd.

Dit succes vertaalt zich ook in voordelen voor de werknemers. Khun Damrongkiat onthulde dat servicepersoneel en obers hun dagelijkse inkomsten met 300-500 baht hebben zien stijgen, wat zich vertaalt naar ongeveer 9,000-15,000 baht per maand. Dit extra inkomen heeft hun afhankelijkheid van de hulpprogramma’s van de overheid verminderd en het financiële welzijn van hun families aanzienlijk verbeterd, aldus Khun Damrongkiat.

De vereniging dringt er echter ook bij de regering op aan om te overwegen om legale uitgaanszones in Pattaya uit te breiden. Ze zijn van mening dat de huidige horeca-wet die al 21 jaar van kracht is, de ontwikkeling van de stad belemmert en haar potentieel beperkt.

Voorgestelde gebieden voor uitbreiding van legale nachtleven- en entertainmentzones zijn delen van Jomtien, vooral rond het populaire homo-uitgaansgebied Jomtien Complex en Soi 7, delen van Naklua rond het Space Hotel, Third Road to Sukhumvit, en misschien zelfs delen van Oost-Pattaya. .

Er zijn in werkelijkheid al meer dan duizend bars en uitgaansgelegenheden in deze gebieden, maar technisch gezien zijn ze in strijd met de wet als het niet ook restaurants zijn.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!