Politie Phichit houdt minivan met 39 illegale arbeiders uit Myanmar aan

PHICHIT:- De politie van Phichit hield vlak voor het weekend een busje op snel 115 aan, na een tip te hebben ontvangen dat de snelweg werd gebruikt om arbeiders uit Myanmar te vervoeren.

De politie wist niet wat hen overkwam, uit het busje kwamen 39 mensen gestiefeld,  17 mannen en 22 vrouwen, allemaal uit Myanmar, en géén van hen had de juiste documentatie.

Één van de migranten vertelde dat de groep naar de Thaise grens was gelopen en via natuurlijke kanalen in het noorden, Thailand was binnengeglipt.  Vervolgens reisden ze met de bus naar de provincie Phichit, waar ze de chauffeur van het busje ontmoetten, die hen naar hun werkgevers zou brengen.

De chauffeur, afkomstig uit Sukhothai, heeft naar verluidt bekend dat hij was ingehuurd om de illegale migranten van Phichit op te halen en af ​​te zetten in Nakhon Sawan voor banen op bouwplaatsen.

Uit eerste onderzoek bleek dat de bestuurder in het verleden vier keer was aangehouden, één keer voor drugsgebruik, één keer voor het illegaal bezit van een vuurwapen en twee keer voor het smokkelen van migranten.

De 39 Myanmarese staatsburgers zijn in isolatie geplaatst waar ze worden getest op Covid-19 voordat ze worden aangeklaagd voor het illegaal binnenkomen van het land.  

De bestuurder zal ook worden getest voordat hij wordt beschuldigd van het toestaan ​​van illegale binnenkomst in het land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!