Politie Pattaya voert nachtelijke patrouilles op Beach Road op na meerdere meldingen van gouden ketting diefstallen

PATTAYA:- De politie van Pattaya en de toeristenpolitie hebben de nachtelijke patrouilles op Beach Road opgevoerd na de recente meldingen berovingen van Indiase toeristen in de omgeving van Pattaya.

Vanmorgen vroeg, op 1 juli 2022, werden er meerdere politiepatrouilles op de Beach Road gezien, terwijl een woordvoerder van de politie Pattaya beloofde de patrouilles voort te zetten.

Volgens politieluitenant Thanaphat Klebe-Udom van de toeristenpolitie van Pattaya ondervroegen agenten willekeurig “verdachte” rondhangende “nachtvlinders”, vooral kathoeys, en controleerde of ze geen crimineel verleden hadden en vroegen waarom zij in dit gebied rond “fladderde”, uw nieuwsbeer hoeft zich dat niet af te vragen, die weet immer wel waar de honingpot staat, waarom de politie dat wel doet, is hem dan óók onduidelijk.

Hoe dan ook, sommige actiegroepen hebben al kritiek geuit op de praktijk om zich voornamelijk op de gay community te concentreren.

De politie van Pattaya beloofde eerder deze week om eindelijk een einde te maken aan de herhaalde vermeende diefstallen tegen toeristen.

De politie van Pattaya merkte echter op dat bij bijna elke recente klacht over het “diepe” zakkenrollen of stelen van eigendommen van toeristen kathoeys  betrokken waren die ofwel ’s avonds laat rondhingen of het slachtoffer naderden op een motorfiets.

Politieluitenant Thanaphat Klebe-Udom herinnerde toeristen er ook aan geen glimmende sieraden te dragen of grote hoeveelheden contant geld bij zich te hebben of er mee te showen, iets wat sommige buitenlandse toeristen graag plegen te doen. Hij verklaarde ook dat toeristen moeten overwegen om ’s avonds laat alleen over de Beach Road van Pattaya te kuieren, staan staan als ze te diep in het glaasje gekeken hebben.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Diverse stadsmedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!