Politie Pattaya handhaaft strikt de handhaving van locaties die open zijn na de wettelijke sluitingstijden van middernacht voor het schenken van alcohol vanwege dit religieuze weekend

PATTAYA:- De politie van Pattaya toerde gisteravond, 13 mei rond middernacht door de hele stad om ervoor te zorgen dat de legale sluitingstijd van de alcohollocatie van middernacht werd gevolgd.

Volgens hoofdcommissaris Kunlachart Kunllachai van Pattaya zouden lokale bewoners in Centraal Pattaya, vooral rond de Tree Town-markt, geklaagd hebben over luide muziek en locaties die na middernacht nog open zijn. Bovendien wilde de politie de inwoners herinneren aan een religieuze feestdag op zondag 15 mei, wat een volledig verbod op alcoholverkoop betekent.

Als gevolg hiervan hebben de autoriteiten vanmorgen Tree Town, Soi Buakhao, LK-metro en andere gebieden bezocht om te controleren of de sluitingstijd werd nageleefd. Afgezien van een paar waarschuwingen, was de naleving volgens de hoofdcommissaris bevredigend en gaven ondernemers aan dat ze de huidige sluitingstijd begrepen, ook al waren ze het er misschien niet mee eens.

Olleke Bolleke merkt op dat de sluitingstijd de laatste tijd een onderwerp van felle discussies in Pattaya is, waarbij bedrijfseigenaren willen dat de sluiting wordt verlengd tot pre Covid19 uren afhankelijk van de entertainmentzones. De huidige wettelijke tijd is echter vastgesteld door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, waarbij de speciale administratieve status van Pattaya één latere sluiting voor het nachtleven mogelijk maakt, helaas is deze tijdelijk opgeschort (voor meer dan twee jaar) krachtens een nooddecreet om de Covid19 virus in te dammen.

De CCSA komt op vrijdag 20 mei weer bijeen en naar verluidt staat de discussie over de wettelijke heropening van het nachtleven op de agenda.

Voor wat de religieuze feestdag van zondag betreft, gaat het alcoholverbod om middernacht tot morgen middernacht (de 15e dus) De 16e, maandag, is een officiële feestdag, maar bestaat geen alcoholverbod.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!