Phuket buigt zich over een haalbaarheidsstudie voor tramverkeer vanaf de luchthaven van Phuket

PHUKET:- De Mass Rapid Transit Authority of Thailand, óók wel het MRTA genoemd, heeft de opdracht gekregen om het plan voor de aanleg van een openbaar vervoerssysteem (tram) voor de provincie Phuket te herzien om de stijgende bouwkosten het hoofd te bieden, zo liet  bron van het ministerie van Transport gisteren weten.

Het project bestrijkt een afstand van 42 km van de internationale luchthaven van Phuket tot het kruispunt van Chalong, met als doel het woon-werkverkeer tegen een redelijke prijs te vergemakkelijken.

Het ministerie van Transport heeft de MRTA opdracht gegeven om het project te herzien, aangezien het ministerie van mening is dat elektrische voertuigen met rubberen wielen tot 15,28 miljard baht aan bouwkosten zouden besparen, de bouwperiode van de huidige negen maanden zouden verkorten en goedkopere tarieven zouden bieden.

De bron vertelde ook dat het ministerie de MRTA heeft verteld het project te herzien in overeenstemming met de huidige situatie en de investeringskosten zoveel mogelijk te verlagen, zodat burgers diensten kunnen gebruiken voor 20-40 Baht per reis.

Het voegde eraan toe dat de MRTA ook de opdracht heeft gekregen om met de Highways Department de mogelijkheid te bespreken om routes op snelweggebieden aan te leggen in een poging de bouwkosten op tunnels en verhoogde wegen te verlagen.

 “De bouwkosten van tunnels en verhoogde wegen zijn vrij hoog en zouden de tarieven ongetwijfeld doen stijgen”, zei de bron, eraan toevoegend dat stijgende tarieven ervoor zouden zorgen dat burgers in plaats daarvan andere vormen van openbaar vervoer gebruiken.

Het ministerie heeft de MRTA  geadviseerd om de richtlijnen voor het verzamelen van tarieven te bestuderen, waarbij de tarieven afhankelijk van de afstand stijgen, vergelijkbaar met elektrische treinen in Bangkok. De tarieven moeten afhankelijk van elke zone worden verzameld, aangezien forenzen in Phuket geen voorkeur hebben voor korteafstandsreizen, voegde het eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!