Politie Pattaya dreigt met strengere verkeershandhaving tijdens Songkran

PATTAYA:- De politie van Pattaya heeft de publiciteit opgezegd om te waarschuwen dat ze de handhaving van verkeerswet tijdens de Seven Dangerous Days-campagne van het Songkran-festival van 11 tot 17 april zullen aanscherpen.

30 politieagenten zullen op divers plekken verkeerscontroleposten gaan opzetten om auto’s en motorfietsen te inspecteren en willekeurig het alcoholpromillage van bestuurders te meten.

De plv. hoofdcommissaris van het politiebureau van Pattaya Luitenant-kolonel Surachet Aneksri vertelde de pers dat de politie van Pattaya het toezicht op verkeersovertredingen zal verhogen door verdachte personen die onder invloed rijden willekeurig te controleren en voertuigen te doorzoeken op illegale dingen zoals drugs, wapens etc.

Hij zei dat de politie er ook bij het publiek op zal aandringen om gebruik te maken van vervoersdiensten na feesten of drinken.

Als ze worden betrapt op rijden onder invloed, krijgen overtreders een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar of een boete van 5,000 tot 20,000 baht. Volgens de nieuwe wet zullen dronken bestuurders die voor de tweede keer worden betrapt binnen 2 jaar na de datum van de eerste overtreding, een verhoogde gevangenisstraf van maximaal 2 jaar en een boete van 50,000 tot 100,000 baht krijgen. De rechtbank kan ook het rijbewijs van de overtreder voor minder dan 1 jaar of het geheel intrekken.

Luitenant-kolonel Surachet liet weten dat er deze morgen een dronken bestuurder met meer dan 225 milligram procent alcohol bij het controlepunt werd betrapt. De alcohollimiet voor chauffeurs in Thailand is 50 milligram. De politie onderneemt juridische stappen tegen de persoon, waarvan de naam voor de pers is achtergehouden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!