Gisteren raakte de Thalu Fah-demonstranten weer slaags met politie in Bangkok

BANGKOK:- De pro-democratische groep “Thalu Fah” verzamelde zich gisteren, dinsdag 17 augustus om 15.00 uur op de Ratchaprasong Intersection in het Pathumwan-district van Bangkok voor één n anti-regeringsdemonstratie waarbij het ontslag geeist werd van premier Prayut Chan-o-cha.

Rond 16.00 uur marcheerde de menigte naar het Royal Thai Police Headquarters op Rama I Road en gooide naar verluidt zakken roze verf naar de voorpoort.

De oproerpolitie reageerde daarop met het gebruik van waterkanonnen en slaagde erin de demonstranten naar het Ratchaprasong kruispunt terug te drijven, waarna ze een rij vormden voor het Police General Hospital om te voorkomen dat de demonstranten verder zouden oprukken.

 Sommige demonstranten verspreidden zich vanuit Ratchaprasong en hergroepeerden zich rond 17.00 uur bij het Sam Liam Din Daeng-knooppunt in het district Ratchathewi, waar ze eergisteren een betoging hadden gehouden in een poging om naar de woning van Prayut aan de Vibhavadi Rangsit Road te marcheren, wat de politie ertoe aanzette containers en  barrières op de weg om de rallyists te blokkeren.

Om 18.00 uur werd de politie ingezet bij Sam Liam Din Daeng om de situatie in de gaten te houden.  Demonstranten gooiden naar verluidt vuurwerk en vuurpijlen naar de agenten, die reageerden door traangasgranaten af ​​te vuren om te voorkomen dat de menigte de barrières zou bestormen.

Rond 20.30 uur trokken de demonstranten zich terug naar Din Daeng Flats en Pracha Songkro Intersection en verspreidden zich later door het centrum van de stad.

Nadat de betogers het gebied hadden verlaten, vond de politie naar verluidt drie niet-ontplofte zelfgemaakte bommen in de buurt van Victory Monument.

De politie zette het gebied af terwijl ze wachtten op een EOD-team om de bommen te demonteren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!