Politie Pattaya arresteerde een ondergedoken Fransman, wegens fraude en witwassen

PATTAYA:- Een Fransman die gezocht werd op grond van een Europees aanhoudingsbevel wegens fraude en witwassen ter waarde van meer dan 369 miljoen baht, is gisteren in Pattaya gearresteerd.

Op 20 februari j.l. ontving de politie van Chonburi en Pattaya bericht van de Franse ambassade in Thailand dat de 43-jarige van fraude verdachte Mr. Julien Luc Marc Aubourdier naar Thailand was gevlogen om een ​​EU-arrestatiebevel te omzeilen.

Mr. Aubourdier was naar verluidt verbonden met een internationaal crimineel netwerk dat opereerde onder het mom van een sportwagenbedrijf, dat documenten vervalste voor belastingteruggaven ter waarde van meer dan 369 miljoen baht.

Het politieteam bestaande uit de politie van Pattaya, de immigratiepolitie en de toeristenpolitie van Pattaya haddeb gistermiddag gezamenlijk een huiszoeking uitgevoerd en de verdachte Fransman in een huis in de wijkgemeente Nongprue gearresteerd.

De autoriteiten hielden vervolgens een persconferentie waarin stond dat de Franse verdachte het koninkrijk drie keer was binnengekomen en dat zijn visum al op 3 januari 2023 was verlopen.

De man werd beschuldigd van zgn. overstay. De politie van Pattaya zei dat ze zouden samenwerken met de Franse ambassade om de verdachte naar zijn land te deporteren om te worden beschuldigd van fraude en het witwassen van geld.

Generaal-majoor Kampol Leelaprapaporn, hoofd van de provinciale politie van Chonburi, drong er bij het publiek op aan om elke verdachte buitenlander die mogelijk misdaden heeft begaan of te lang in het Chonburi-gebied heeft verbleven, bij de politie te melden. Deze oproep is bedoeld om de provincie misdaadvrij te houden, zo voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Thaise nieuwsbulletin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!