Politie ontruimt protestkamp: 99 arrestaties


~VEGEN MET DE SPONS VAN BLANUS~
(Een teleurstelling ondervinden)

BANGKOK:- Een protestkamp in de buurt van het regeringsgebouw werd gistermorgen bij zonsopgang na 99 arrestaties door de politie geëvacueerd.  Rond 6 uur ’s morgens rukten vier politiepelotons op naar de protestlocatie op Phra Ram 5 Road nabij de Chamai Maruchet-brug en het gouvernementsgebouw.  

De demonstranten werd via luidsprekers gevraagd hun bezittingen in te pakken en het gebied binnen drie minuten te verlaten.  De demonstranten probeerden te onderhandelen en vroegen om meer tijd om hun bezittingen te verzamelen.  De politie wees het verzoek af en omsingelde de demonstranten.  

Volgens het plv.  hoofd van de stadspolitie, generaal-majoor Piya Tawichai, werden 70 demonstranten gearresteerd en naar het hoofdkwartier van Border Patrol Police Region 1 in Pathum Thani gebracht.  Daar werden ze beschuldigd van het overtreden van de Wet op de overdraagbare ziektebestrijding en het noodbesluit.  

Verschillende monniken werden naar Wat Benjamaborphit gebracht en daar gelaïciseerd. 

Het gebied bij het regeringsgebouw was bezet door twee groepen.  

  • De eerste groep was de “Save Bang Kloi Coalition” van de etnische Karen uit het Kaeng Krachan National Park in Phetchaburi. Ze hadden zich sinds het begin van de maand verschanst voor het regeringsgebouw en eisten gerechtigheid voor etnische minderheden. 
  • De tweede groep bestond uit leden van de Ratsadon-groep die van Nakhon Ratchasima naar Bangkok marcheerden en eisten de vrijlating van hun gearresteerde leiders, het aftreden van premier Prayut Chan-o-cha en zijn regering, een wijziging van de grondwet en hervorming van de wet tegen smaad.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!