In Loei worden decoratieve strosculpturen gemaakt in plaats van de verbrandde oogstvelden

~GEEN STROBREED WIJKEN~
(Niet van mening veranderen)

LOEI:- Iedereen die zich momenteel in de noordoostelijke provincie Loei bevindt, mag zeker een bezoek aan het Straw Sculpture Festival gaan brengen, een festival dat tot vrijdag 30 april in tambon Na-o van het hoofddistrict wordt gehouden.

Misschien zijn de maatschappelijke voordelen van het evenement niet voor iedereen duidelijk maar de waarde van deze landelijke traditie mag niet worden overschat.  Het zou zelfs aanmatigend zijn om het Straw Sculpture Festival voortijdig te bestempelen als slechts één van de vele nieuwe selfie-hotspots die momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten in het hele land.  

Het traditionele festival aan het einde van het oostseizoen gevierd wordt en dat door de Thai Tourism Authority (TAT) op de markt wordt gebracht als een van de “onontdekte attracties van de provincie”, is eerder een succesvol upcyclingproject voor de landbouw ten voordele van het milieu.  

Juist omdat voor het maken van grote sculpturen van dieren of mensen grote hoeveelheden stro nodig zijn, die anders op de velden wordt verbrand als afvalproduct van de rijstoogst, creëerde het upcyclingproject een milieuvriendelijk alternatief voor de schadelijke praktijk van snijden en verbranden, zij het op kleine schaal.  

Informatie over het Straw Sculpture Festival is verkrijgbaar bij het plaatselijke TAT-kantoor in Loei op 042-812.812 en per e-mail.  

Meer informatie op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!