Alle 77 provincies in Thailand zullen vanaf april Covid19 vaccins ontvangen

~IEDEREEN WAT VAN DE STOKVIS~
(Eerlijk delen) 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid is van plan om tegen augustus bijna 30 miljoen doses van het Covid-19-vaccin in alle 77 provincies te verdelen.  

Volgens dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), wordt voornamelijk gevaccineerd tegen risicogroepen, die in deze periode 10,4 miljoen van de 28,1 miljoen vaccinkandidaten uitmaken.  

Het aantal provincies dat vaccins ontvangt, stijgt van 13 deze maand naar alle 77 provincies volgende maand.  In de eerste fase van de vaccinatiecampagne van 28 februari tot 25 maart werden 136.190 doses toegediend.  Hiervan ontvingen 121.392 mensen de eerste dosis en de rest ontving de tweede van de twee vereiste vaccinaties.  

Het Department of Health Service Support (DHSS) waarschuwt de bevolking om niet te vallen voor valse advertenties die tegen betaling Covid-19-vaccinaties aanbieden.  

De vaccinaties worden verspreid via een chatapplicatielijn.  De lijngroepchat is gemaakt door wat bekend staat als de Qinsong Group, die beweert vaccins aan te bieden met 100% effectiviteit. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!