Politie onderneemt invallen gericht op wapensmokkelaars in verschillende provincies in Thailand 

CHONBURI:- De politie van de Crime Suppression Division heeft eerder deze week  meerdere invallen gedaan op het illegale wapenhandelsnetwerk dat naar verluidt wordt gerund door khun Danupol Samaesarn alias “Bell” met invallen in de provincies Bangkok, Chonburi , Kanchanaburi, Udon Thani en Chiang Mai.

Leden  van de speciale operatie-eenheid Hanuman van de CSD, kwamen gewapend met 16 gerechtelijke bevelen en doorzochten panden op 21 locaties in de vijf provincies, zei luitenant-generaal Jirabhop Bhuridej, de commissaris van het Centraal Onderzoeksbureau, het CIB.

Khun Danupol was één van de gearresteerden in Chonburi.

De operatie was een vervolg op een CSD-operatie in 2020 in de provincies Chiang Rai en Nong Khai, toen vermeende wapenhandelaren en mensen met grote aantallen wapens in hun bezit werden gearresteerd.

 Veel van de wapens die bij de invallen in beslag zijn genomen, waren oorspronkelijk door de regering met de juiste registratiepapieren aan functionarissen in het kader van welzijnsprogramma’s in het district Si Racha in Chonburi  en het district Sai Yok in Kanchanaburi afgegeven.

Onderzoekers kwamen erachter dat de wapens aan wapenhandelaren waren geleverd door khun Danupol Samaesarn, een voormalig assistent-dorpshoofd in het Sattahip-district van Chonburi

In 2018 heeft het provinciale bestuursdepartement een panel ingesteld om khun Danupol, die toen assistent-dorpshoofd was in Tambon Samaesarn in het Sattahip-district van Chonburi, te onderzoeken voor het naar verluidt gebruiken van valse documenten om overheidswapens te kopen in het kader van welzijnsprogramma’s.

Hij werd door de politie van Chonburi gearresteerd met 46 geweren in zijn bezit – allemaal met officiële Por 4-documenten die het bezit van de wapens toestaan, zo maakte luitenant-generaal Jirabhop bekend.

Hij heeft geen andere informatie vrijgegeven, de nationale politiechef, generaal Suwat Jangyodsuk, zou later deze week meer details vrijgeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!