Het DITP in Thailand ontkracht het gerucht dat het Amerikaanse concern “Walmart”  Thaise kokosnoot producten verbiedt vanwege apenarbeid

AMERIKA:- De Amerikaanse winkelgigant Walmart heeft Thaise producten gemaakt van kokosmelk niet uit de schappen gehaald omdat het onder druk stond van de groep “Mensen voor de ethische behandeling van dieren”  in een poging Thailand te verbieden voor het gebruik van apen om kokosnoten te plukken, zo verklaarde het Thaise ministerie van Handel. Het ministerie reageerde daarmee op het gerucht dat op sociale media de ronde doet.

“Ik heb het handelskantoor in de VS gevraagd en kreeg te horen dat het gerucht gewoon niet waar is”, zo vertelde de directeur van het DITP, Khun Phusit Rattanakul Sereeruengsit.

 “Ambtenaren daar meldden dat het normaal is dat winkels tijdens bepaalde periodes een aantal producten uit hun schappen halen in overeenstemming met de vraag van de consument, welke variëren afhankelijk van de seizoenen en markttendensen,” aldus Phusit.

“Walmart importeert nog steeds producten uit Thailand en de handelsrelatie tussen Thailand en de VS is nog steeds sterk”, hield hij vol.

 Khun Phusit zei dat het ministerie met zijn handelspartners heeft gecommuniceerd na het nieuws dat de UK medio 2020 apengeplukte kokosproducten uit Thailand heeft verboden.

“We hebben uitgelegd dat maar weinig gemeenschappen apen gebruiken om kokosnoten te plukken als een traditionele manier van leven.  Er zijn geen apen gebruikt om kokosnoten te plukken voor de export”, verduidelijkte hij.

“We hebben ook een lijst met apenvrije boerderijen samengesteld, zodat buitenlandse importeurs alleen boerderijen kunnen selecteren die voldoen aan de normen voor dierenmishandeling”, zei hij.

Het DIPT meldde dat Thailand in 2021 kant-en-klare kokosmelk exporteerde ter waarde van 26,58 miljard baht wereldwijd, een daling van 2,57 procent op jaarbasis, wat erop wijst dat het verbod op door apen geplukte kokosnoot geen significante impact had.

De Amerikaanse markt is verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de totale export van kokosmelk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!