62 provincies in Thailand waaronder Bangkok, moeten zich schrap zetten voor verdere hevige regenval

BANGKOK:- Zoals het meteorologisch instituut van Thailand gisteren aankondigde, zal het vandaag  in 62 provincies, waaronder Bangkok, zwaar blijven regenen. Er wordt voorspeld dat een moessondal de komende 24 uur over de lagere noordelijke regio en de bovenste centrale vlakte zal razen, terwijl een gematigde zuidwestelijke moesson zal heersen over de Andamanse Zee, de zuidelijke regio en de Golf van Thailand, aldus het instituut.

Het instituut dringt er bij de mensen in deze regio’s op aan zich voor te bereiden op zware regenval, mogelijke plotselinge overstromingen en afvloeiing in bossen, vooral in laaglanden en gebieden langs uitlopers en in de buurt van waterlopen.

En voorspelde dat het grootstedelijk gebied van Bangkok tot vanmiddag 17.00 uur te maken krijgt met zware regens welke gepaard gaan met windstoten in sommige gebieden en een gemiddelde temperatuur tussen 21 en 33 graden Celsius.

Er worden onweersbuien en zware regenval verwacht voor 60% van het noorden, 70% van het noordoosten, 70% van de centrale vlakte, 80% van de oostelijke regio, 60% van de zuidoostelijke regio en 70% van de zuidwestelijke regio.

De harde wind in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand zal naar verwachting golven tot twee meter hoog opdrijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!