Politie meldt een gewapende overval op Chinezen in de kustplaats Pattaya

PATTAYA:- Gisteren werd de politie op de hoogte gebracht van een gewapende overval op het huis van een Chinese toerist in Pattaya. Na ontvangst van de melding is een onderzoeksteam geformeerd om de overval te onderzoeken, zo meldde het Thaise nieuwsportaal Daily News.

De slachtoffers, drie Chinese toeristen van 27, 35 en 37 jaar oud, waren begrijpelijkerwijs in shock. Uit het onderzoek kwamen sporen van een worsteling en gestolen goederen ter plaatse naar voren. De criminelen hadden 170.000 baht in contanten gestolen, vier mobiele telefoons, een iPad, drie polshorloges, een gouden ring en een zwarte personenauto van het merk Honda City sedan met het kenteken 1.5932, Bangkok.  Ze stalen ook 207.400 baht van de bankrekening van een van de slachtoffers en verwijderden de videobewakingsserver. 

De politie heeft bewijsmateriaal verzameld en heeft naar vingerafdrukken op verschillende locaties op de plaats delict gezocht. De slachtoffers meldden dat drie gemaskerde, Thais sprekende mannen voor zonsopgang hun huis binnendrongen en hen bedreigden met geweren en vastbonden met tyraps.

De aanvallers bedreigden de slachtoffers en namen met geweld hun bezittingen weg. Ze bleven ongeveer 15 minuten in het huis voordat ze er met een zwarte Ford pick-up en een gestolen limousine ervandoor gingen.

De recherche bekijkt momenteel camerabeelden van de vluchtroute om de criminelen op te sporen. De politie startte vervolgens een stadsbrede klopjacht op de bende die verantwoordelijk was voor de overval. Ze volgden zelfs het GPS-signaal van de auto van het slachtoffer naar een afgelegen bosgebied langs Nong Ta Un Road in Pong.

Het onderzoek wordt voorgezet.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!