De kroning van koning Rama X is een historische gebeurtenis in de Thaise samenleving

THAILAND:- De langverwachte kroning van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua vond plaats op 4 mei 2019 in Bangkok. Dit was de eerste kroning in het land in meer dan zeven decennia, toen HM Koning Rama X in 2016 de troon besteeg na de dood van zijn vader, HM Koning Bhumibol Adulyadej de Grote, die al meer dan 70 jaar regeerde.

De grootse en uitgebreide kroningsceremonie was doordrenkt van traditie en symboliek, beginnend met een reinigingsritueel waarbij ZM de Koning baadde in wijwater. Dit symboliseerde de zuivering van zijn lichaam en ziel. Hierna werd hij gezalfd met gewijde olie en gekleed in traditionele regalia, waaronder een gouden kroon en een koninklijk gewaad versierd met kostbare edelstenen.

Zijne Majesteit de Koning zat zelf de ceremonie voor en voerde verschillende oude rituelen en ceremonies uit, zoals het uitgieten van gewijd water, het toekennen van koninklijke titels en het presenteren van een koninklijke scepter en zwaard. Hooggeplaatste functionarissen, buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders en leden van het publiek waren aanwezig, langs de straten van Bangkok om een ​​glimp van de koning op te vangen en hun respect en loyaliteit te tonen.

De kroningsceremonie symboliseerde meer dan alleen de troonsbestijging van HM de Koning, het vertegenwoordigde ook continuïteit en stabiliteit in de Thaise samenleving. De monarchie is al eeuwenlang een prominent onderdeel van de Thaise cultuur, en de kroning van HM Koning Rama X diende als een herinnering aan de diepe eerbied en het respect dat het Thaise volk heeft voor hun Koning en hun tradities.

Sinds zijn kroning is HM Koning Rama X zijn plichten als koning van Thailand blijven vervullen. Dit omvat het voorzitten van religieuze ceremonies, ontmoetingen met buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders en deelname aan filantropische activiteiten. Zijn bewind wordt gekenmerkt door een toewijding aan het behoud en de promotie van het culturele erfgoed van Thailand, evenals toewijding aan het moderniseren van de economie en infrastructuur van het land.

De kroning van HM Koning Rama X was een historische gebeurtenis in de geschiedenis van Thailand, die getuigde van de blijvende macht en het belang van de monarchie in de Thaise samenleving.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!