Cambodja gaat de “Angkor Wat Replica” in Buriram onderzoeken

Buriram:- De Cambodjaanse regering zal functionarissen sturen om een ​​nieuw tempelcomplex in de provincie Buri Ram te bezoeken, waarvan wordt gezegd dat het een kopie is van de structuren van de beroemde ruïnes van Angkor Wat, zo liet een functionaris van het Cambodjaanse Ministerie van Cultuur weten.

De directeur van de afdeling culturele engineering, mr. Hab Touch, zei dat archeologen en architecten van het ministerie Wat Phu Man Fah zullen bezoeken om één van de chedi’s in het nieuwe Sihanakhom-complex te inspecteren, meldde de Khmer Times gisteren in hun woensdageditie.

“Vanwege de Covid-19-pandemie en de quarantainesituatie weten we niet zeker wanneer we kunnen gaan, wat het moeilijk maakt”, zei Touch.

De functionaris zei niet welke actie Phnom Penh zou ondernemen als het Cambodjaanse team zou ontdekken dat het een kopie is van een bouwwerk in de uitgestrekte toeristische attractie, het oude Angkor Wat.

De tempel in het Nang Rong-district bouwt het nieuwe complex om gelovigen en toeristen aan te trekken.

De Cambodjanen reageerden boos op sociale media toen ze in juli foto’s van het nieuwe tempelcomplex zagen.  Ze drongen er bij hun regering op aan actie te ondernemen, met de hashtags #SaveAngkorWat en #Angkorwatbelongtokhmer trending op Twitter.

Toen het probleem zich openbaarde, ontkende tempelabt Khun Somsak Sungwarajitto dat het een replica was van de structuren van Angkor Wat.

Khun Khattiya Chaimanee, hoofd van het culturele bureau van Buriram, verdedigde het project, dat volgens hem een ​​combinatie was van verschillende beroemde bezienswaardigheden.

Maar de directeur van het Cambodjaanse ministerie van Geschiedenis, Vong Sotheara, is niet overtuigd.

Hij vertelde de Khmer Times dat hij het niet eens was met deze interpretatie na het bekijken van de blauwdruk en lay-out.

De Angkor Wat in Siem Reap werd in 1992 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.  De hindoe-ruïnes en hun uitgestrekte terrein zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cambodja en trekken veel bezoekers naar het land.

Buriram maakte ooit deel uit van het Khmer-rijk en is de thuisbasis van vele kleine, oude ruïnes uit die tijd.  Veel mensen in de zuidelijke helft van de provincie spreken een Cambodjaans dialect.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!