Politie Kanchanburi gelast eigenaren van zelfgebouwde winkeltjes langs snelweg 323 in het district Sangkhla Buri af te breken

KANCHANABURI:- De eigenaren van hutjes langs snelweg 323 in het district Sangkhla Buri, die daar hun voedsel en landbouwproducten aan de man proberen te brengen, hebben de opdracht gekregen om ze te slopen nadat er berichten ware. verschenen dat ze onderdak hebben geboden aan illegale grensoverschrijders.

Kolonel Pipat Roongsampan,  politiechef van Sangkhla Buri, leidde zondag een team van politie, soldaten van de Lat Ya Task Force en lokale leiders om de eigenaren van 12 winkeltjes die producten zoals landbouwproducten en dranken verkopen langs snelweg 323 te gelasten hun boeltje af te breken.

De hutten, in elkaar geknutseld met bamboe en riet, staan ongeveer vier kilometer lang de weg tussen de dorpen Song Kalia en Nam Koek in tambon Nong Lu op land van het snelweg departement gebouwd.

Kolonel Pipat zei dat de order volgde op een inlichtingenrapport van een veiligheidseenheid die zei dat migrerende arbeiders deze hutten als schuilplaats hadden gebruikt nadat ze ’s nachts vanuit Myanmar de grens waren overgestoken, wachtend op transport om hen verder het land binnen te brengen.

Volgens het rapport waren enkele snelweg-exploitanten betrokken geweest bij de smokkel van illegale migranten door op zoek te gaan naar autoriteiten.

De exploitanten van de 12 winkels stemden ermee in om mee te werken.  Ze zeiden dat ze de sloop morgen zouden afronden.

In oktober hebben de autoriteiten tot dusver 120 illegale grensoverschrijvers in het district Sangkhla Buri en zes Thaise helpers gearresteerd en twee auto’s, een pick-up, vier motorfietsen en een driewieler in beslag genomen, zei kolonel Pipat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!