De Thaise regering staat onder druk om alcoholverbod op te heffen, om het noodlijdende nachtleven mogelijk te maken

BANGKOK:- Terwijl Thailand zich voorbereidt om af te zien van quarantaine voor gevaccineerde toeristen uit landen met een laag risico, komt de regering onder druk te staan ​​om enkele Covid-19-beperkingen te versoepelen.  In het bijzonder bericht de Bangkok Post over oproepen om restaurants toe te staan ​​alcohol te verkopen en het nachtleven te hervatten.  Talloze bars en clubs blijven gesloten, en veel exploitanten vragen zich af hoe de heropening van Thailand onder dergelijke omstandigheden überhaupt kan slagen.

Khun Thanakorn Kuptajit van de Thai Alcohol Beverage Business Association zegt dat Thailand het risico loopt buitenlandse toeristen te verliezen aan buren zoals als Singapore en Vietnam, waar buitenlandse toeristen geen beperkingen hebben op het gebruik van alcohol.  Khun Thanakorn gelooft dat de economie kan herstellen als het verbod op alcohol verkopen voor de grote heropening van het land wordt opgeheven.

Ondertussen dringt khun Sanga Ruangwatanakul van de Khao San Business Association er ook op aan dat hotels en restaurants alcohol mogen verkopen en roept ze op om de verzekeringseisen voor vakantiegangers in lijn te brengen met andere landen.

“We moeten onze concurrentiepositie behouden, omdat andere landen buitenlandse toeristen willen trekken om hun economieën sneller een boost te geven.”

Hij voegt eraan toe dat voor restaurantexploitanten in het Khao San-gebied 80% van hun inkomen uit toerisme komt, en om deze reden is het van vitaal belang om het verbod op alcoholverkoop op te heffen.

“Als restaurantexploitanten na de heropening van het land geen alcoholische dranken mogen verkopen, denken we dat maar weinig voedselverkopers en restaurantexploitanten hun bedrijf zullen hervatten en Khao San zal niet anders zijn dan een begraafplaats.”

Khun Marisa Sukosol Nunbhakdi van de Thai Hotels Association heeft zich aangesloten bij het groeiende koor voor opheffing van het alcoholverbod.  Ze zegt dat in de westerse cultuur eten intrinsiek verbonden is met alcohol en dat een glas wijn of bier bij het avondeten normaal is.  Ze wijst erop dat juist dit de mensen zijn waarop Thailand zich richt in zijn heropeningscampagne.

Ondertussen heeft de Tourism Council of Thailand in het derde kwartaal van dit jaar een onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat van de 8 soorten toerismegerelateerde bedrijven, uitgaansgelegenheden de enige waren met een omzetdaling van 100% in vergelijking met  pre-pandemische tijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De Thaise regering staat onder druk om alcoholverbod op te heffen, om het noodlijdende nachtleven mogelijk te maken”

  1. Die minister heeft gelijk je wil toeristen laten komen dan moet je alles ook open laten gaan. want als alles gesloten blijft komt er niemand en gelijk hebben ze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!