CNN: Thaise bedrijven leverden miljoenen inferieure medische handschoenen

VS:- Sinds het begin van de coronapandemie hebben Thaise bedrijven miljoenen inferieure en gebruikte medische handschoenen aan bedrijven in de Verenigde Staten geleverd. Volgens CNN is het slechts ‘het topje van de ijsberg’. De zender heeft tien maanden onderzoek gedaan in de VS en Thailand, en baseert zich op invoerdocumenten en gesprekken met Amerikaanse distributeurs van de handschoenen.

Vorig jaar nam de vraag naar medische handschoenen wereldwijd toe. De meeste van deze handschoenen worden in Zuidoost-Azië geproduceerd door gespecialiseerde bedrijven. Die konden door gebrek aan grondstoffen niet snel genoeg hun productie opschroeven en tientallen malafide ondernemers sprongen in het gat, aldus CNN. Hun bedrijven verkochten handschoenen van een lagere kwaliteit, die niet geschikt zijn voor medisch gebruik, en gebruikte handschoenen die gewassen en opnieuw verpakt zijn. 

Op beelden van CNN zijn stapels handschoenen te zien met gaten erin, bloedvlekken erop of die verkleurd zijn door het wassen. Soms zaten ze verpakt in dozen van gerenommeerde producenten.

Volgens CNN heeft het malafide bedrijf sinds 2020 bijna 200 miljoen paar handschoe­nen verkocht aan Amerikaan­se ondernemin­gen.

Een van de distributeurs waar CNN mee praatte, waarschuwde in februari en in maart Amerikaanse overheidsdiensten dat hij handschoenen had ontvangen van het Thaise bedrijf Paddy the Room die ondermaats waren. Uit invoerdocumenten blijkt desondanks dat dit bedrijf nog tot de zomer miljoenen handschoenen aan andere kopers in de VS heeft geleverd.

Volgens CNN heeft Paddy the Room sinds 2020 bijna 200 miljoen paar handschoenen verkocht aan Amerikaanse bedrijven. Het is onbekend hoeveel van die handschoenen uiteindelijk aan artsen en ziekenhuizen zijn geleverd. Ook over andere leveranciers uit Thailand en Vietnam zijn klachten bekend.

Inmiddels zouden de Amerikaanse en de Thaise politie onderzoeken zijn begonnen naar de praktijken, aldus CNN.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: CNN
Content: redactie 
Bron: CNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!