Politie Kanchanburi arresteert tachtig illegalen uit Myanmar die zich in een grot schuilhielden

KANCHANBURI:- De politie heeft méér er dan 80 illegale migranten uit Myanmar gearresteerd die ondergedoken zaten in een grot in Kanchanaburi.

Politie kolonel Santi Pitaksakul, hoofd van het politiebureau van Thong Pha Phum en de speciale eenheid Lat Ya, leidde zijn manschappen om de 83 Myanmarese staatsburgers te arresteren die Thailand waren binnengesmokkeld.

De illegale migranten, die zich verstopten in de grot in het Thong Pha Phum-district, wachtte daar om naar potentiële werkgevers te worden gebracht.

De 48-jarige Assanai Praikaew, die was ingehuurd om toezicht te houden op de mensenhandel, werd ook gearresteerd. De politie verklaarde een tip te hebben ontvangen over de handel in illegale immigranten in het gebied.

Terwijl de politie op de weg naar de grot reed, kwamen ze een pick-up truck tegen die een groep mensen vervoerde, gevolgd door een oranje sedan die probeerde te ontsnappen. Na een achtervolging stopte de politie de sedan en arresteerde de bestuurder, khun Assanai.

In de sedan vond de politie 20 voedseldozen en twee pakken drinkwater waarvan Khun Assanai zei dat ze voor de migranten bestemd waren.

De politie onderzocht vervolgens de grot en lokaliseerde de migranten die geen paspoorten of migrantendocumenten bij zich hadden. De migranten werden vervolgens naar het politiebureau van Thong Pha Phum gestuurd.

Khun Assanai zei dat hij was ingehuurd door een onbekende man om eten en drinken te brengen aan de migranten, die zich sinds woensdag in de grot hadden verstopt. Hij werd vervolgens beschuldigd van het helpen bij het smokkelen van migranten naar Thailand.  De politie is op zoek naar andere betrokkenen.

De migranten vertelden de politie dat ze Thailand waren binnengekomen in de buurt van de grensovergang Ban Phra Chedi Sam Ong in het district Sangkhlaburi, dat in verbinding staat met het district Payatongsu in Myanmar.  Vervolgens leidde een gids hen door een bos om ontdekking te voorkomen.  Het kostte hen twee dagen om bij de grot aan te komen.

De migranten zijn allemaal in de werkende leeftijd en de meesten waren van plan om naar andere nabijgelegen provincies te gaan om banen veilig te stellen.

Ze zeiden dat ze bemiddelaars elk 20.000-28.000 baht betaalden om Thailand binnen te smokkelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: khaosod.th.co

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!