Thailand gaat gratis advies aan buitenlandse gepensioneerden geven

BANGKOK:- Thailand gaat zijn hulp aan buitenlandse gepensioneerden en hun Thaise echtgenoten intensiveren door gratis advies over erfenissen en andere juridische kwesties onder internationale wetgeving te geven.

Deze ondersteuning wordt uitgevoerd door het Office of International Peoples’ Rights Protection, dat onder het Office of the Attorney General (OAG) valt.

Het koninkrijk is een populaire bestemming geworden voor buitenlandse gepensioneerden om de rest van hun dagen door te brengen, waar ze kunnen genieten van het geavanceerde gezondheidszorgsysteem, de lage kosten van levensonderhoud, het goede weer en de natuurlijk de “cultuur”.

In gevallen waarin de buitenlandse gepensioneerde de neiging heeft om met een Thaise echtgenoot te trouwen, kunnen ze problemen krijgen zoals erfeniskwesties wanneer ze scheiden of als hun echtgenoot sterft.

Om dergelijke ongewenste zaken te voorkomen, zal de OAG nu een gratis adviesdienst aan gaan bieden, zo verklaarde Khun Charkrawan Saengkhae, zijnde de uitvoerend directeur van het bovengenoemde kantoor.

Behalve over erfeniskwesties kunnen zij overleggen over zaken die te maken hebben met de nationaliteit van hun kinderen, dienstplicht voor mannelijke nakomelingen en huiselijk geweld.

Als basisregel Khun Charkrawan dat alle gezonde mannen met het Thaise staatsburgerschap die in Thailand wonen, zich bij het bereiken van de leeftijd van 20 moeten melden bij een dienstplichtige ambtenaar.

“De meeste Thais realiseren zich niet dat onze regelgeving verbiedt dat kinderen die in het koninkrijk zijn geboren meerdere nationaliteiten hebben. 

De Nationality Act stelt dat wanneer ze 20 worden, ze moeten beslissen of ze hun Thaise staatsburgerschap willen behouden of niet,”  

Khun Artra Khunthongjan van OAG  zei dat het toevoegen van buitenlandse echtgenoten meer kans heeft om hun geadopteerde kinderen of stiefkinderen terug te brengen naar hun thuisland voordat ze deze leeftijd hebben bereikt.

“Veel buitenlanders hebben de afdeling Consulaire Zaken in tal van gevallen om hulp gevraagd. We hebben ook hulp geboden bij sterfgevallen of verkeersongevallen, en hebben ook zaken naar hun land van herkomst overgebracht”, voegde de heer Artra eraan toe.

Khun Tippiroon Suwannakul van de OAG verwees naar een zaak uit 2019 toen de Australische douane- en grensbeschermingsdienst het kantoor vroeg om te zoeken naar een toerist die vermist was op Koh Samui, omdat zijn vrouw ook erfenisproblemen had.  Het kantoor vroeg een lokale rechtbank om haar de rechten te verlenen die ze nodig had om dit op te lossen, zei ze.

 “We bieden geen hulp aan Thais die in andere landen wonen, maar wel aan buitenlanders in Thailand in overeenstemming met internationale mensenrechtenwetten en gerelateerde mensenrechtenverdragen”, zo zei Khun Tippiroon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in  Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!