Politie is bezig om bewijs te verzamelen om de eigenaar van de verbrandde Mountain B- nachtclub in Oost-Thailand te vervolgen

CHONBURI:- Uw nieuwsbeer las in het Thaise Sanook News dat de nationale politie driftig bezig is met het verzamelen van bewijsmateriaal om de eigenaar van de Mountain B- nachtclub in Sattahip aan te klagen voor doodslag wegens afgesloten uitgangen en tal andere overtredingen.

Dit komt nadat de manager beweerde dat de uitgangen niet op slot waren bij de bar waar donderdagavond 14 mensen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.

Voormalig immigratiechef en nu adviseur bij de Koninklijke Thaise politie, generaal Sompong Chingduang, bezocht de plaats van de tragedie en kreeg van de onderzoekers te horen dat de uitgangen inderdaad waren afgesloten.

De eigenaar wordt beschuldigd van doodslag, het werken zonder vergunning en het illegaal aanpassen van het gebouw.

Volgens berichten in de media zouden er nog een hele reeks aanklachten in de pijplijn liggen. Civiele ingenieurs hebben inmiddels vastgesteld dat de nachtclub niet aan de normen voldeed. 

Generaal Sompong zei dat er een onderzoekscommissie was ingesteld, maar vertelde op voorhand  dat hij geen informatie had dat de politie betrokken is bij illegale activiteiten met betrekking tot Mountain B- nachtclub, maar de commissie zal dit onderzoeken.

Afgelopen vrijdag is er door de provinciale rechtbank van Pattaya een arrestatiebevel voor de 28-jarige khun Pongsiri ‘B’ Panprasong alias “Sia B”, uitgevaardigd. Pongsiri meldde zich later bij de politie van Plu Taluang. B wordt beschuldigd van het veroorzaken van doden door roekeloos gedrag en het exploiteren van een nachtclub zonder een geldige vergunning.

Sia B, heeft momenteel geen borgtocht en zal vandaag, maandag 8 augustus, voor het eerst voor de rechtbank verschijnen. Hij heeft het hele weekend in een politiecel doorgebracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!