Het provinciaal visserij bureau van Nakhon Si Thammarat vist meer dan 300 illegale visfuiken uit zee op

NAKHON SI THAMMARAT: Er zijn afgelopen zaterdag meer dan 300 illegale visfuiken in de Pak Phanang-baai in deze zuidelijke provincie in beslag genomen, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over de toenemende inanitie van het zeeleven aldaar.

De medewerkers van het provinciaal visserij bureau en het maritiem handhaving commandocentrum begonnen rond middernacht met een patrouille in de baai en zagen in de wateren tussen het hoofddistrict en Pak Phanang veel illegale fuiken liggen, ai ngo genoemd door lokale bewoners.

Tijdens een vijf uur durende patrouille die tot 5 uur in de zaterdagmorgen duurde, heeft het team meer dan 300 van de fuiken in beslag genomen, die geclassificeerd worden als destructief vistuig.  Twee langstaartboten werden gebruikt om de vallen naar de kust te brengen.

Veel onvolwassen vissen, garnalen, schaaldieren, krabben en inktvissen werden in de fuiken aangetroffen en direct weer in zee vrijgelaten.

Khun Pornsak Sakthani, hoofd van het visserij-bureau van Nakhon Si Thammarat, uitte zijn bezorgdheid over de inanitie van de baai, aangezien het gebruik van destructief vistuig opnieuw in de baai wijdverbreid was.

Het district Pak Phanang werd ooit beschouwd als een model voor het herstel van het zeeleven, en nog maar drie jaar geleden waren de visbestanden in de baai overvloedig.  Lokale vissers verdienden meer inkomen nadat het aantal illegale vissersboten tot ongeveer 500 was gedaald, zo vertelde khun Pornsak.

Het aantal vissersboten zonder vergunning is sindsdien echter wel gestegen tot 2.000 en velen van deze boten zijn  uitgerust met deze illegale fuiken, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nujaree Rakrun 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!