Politie in Thailand voert de maatregelen op om de anti-regeringsprotesten stevig de kop in te drukken

BANGKOK:-  De politie in Bangkok zegt dat ze harder zullen optreden tegen protestacties tegen de regering, maar zonder hun toevlucht te nemen tot geweld, zo las uw nieuwsbeer deze morgen in de Bangkok Post.  

Generaal Piya Tawichai van de grootstedelijke politie Bangkok zegt dat het nodig is om activisten die zich op het kruispunt van Din Daeng verzamelen te controleren om de openbare orde te handhaven.

Hij voegt er echter aan toe dat de inwoners van de hoofdstad niet zullen worden getroffen door politieoptreden, noch zal het verkeer worden verstoord, aangezien het de bedoeling is om de activisten na het evenement op te sporen, in plaats van ze tijdens het protest te arresteren.  

Volgens Piya zijn er al drie mensen aangeklaagd nadat agenten waren getipt over de verkoop van wapens aan demonstranten.  Hij zegt dat MPB-agenten dienst zullen hebben op het kruispunt van Din Daeng, omdat anti-regeringsactivisten hebben aangekondigd dat ze zich daar zullen verzamelen.

“Er zullen ook controleposten worden opgericht, maar ambtenaren moeten oppassen dat ze de bewoners niet hinderen.  In totaal zijn er inmiddels al zo’n 200 motorfietsen in beslag genomen.”

De Bangkok Post verder meldt dat generaal Piya enkele demonstranten van de demonstratiebijeenkomst van afgelopen woensdag heeft beschuldigd van het gooien van explosieve voorwerpen zoals vuurwerk naar de politie en veroorzaakte van het brandhaarden onder  tolwegen.  Hij zegt dat de verantwoordelijken worden opgespoord en juridische stappen zullen worden ondernomen.  

In het geval van minderjarigen, zullen hun ouders ook worden aangeklaagd.  Hij voegt eraan toe dat mensen die illegale inhoud op sociale media hebben gedeeld, kunnen worden aangeklaagd op grond van de Computer Crimes Act.  Volgens Piya zijn sinds juli 454 van de in totaal 699 gezochte personen gearresteerd.

Ondertussen heeft roodhemdactivist Nattawut Saikuar de demonstranten opgeroepen om op 19 september samen te komen op het Asok-kruispunt in Bangkok.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook/Ratsadon (ราษฎร)
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!