UPDATE | Inmiddels zijn er drie mensen aangehouden in verband met ontvoering van de kleine Gina in Noord Thailand

CHIANG MAI:- Inmiddels zijn er drie mensen aangehouden voor verhoor in verband met de verdwijning van een peuter, omdat de politie vermoedt dat ze is ontvoerd door een mensensmokkelnetwerk.

Een bron liet weten dat het onderzoek naar de ontvoering van de 23 maanden oude Phonsiri “Nong Gina” Wongsilarung is gericht op de mensenhandel.  Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden door de politie.

De zaak wordt behandeld door de politie van Mae Taeng en rechercheleden van het provinciale politiebureau van Chiang Mai en de provinciale politieregio 5.

“Nong Gina” werd zondagavond vermist vanuit haar huis in Ban Huay Fak Dap in tambon Inthanin van het district Mae Taeng.

Ze werd woensdagochtend veilig en wel gevonden in een grot bij een bananenplantage op ongeveer 3 kilometer van haar huis, nadat een Myanmarese staatsburger, alleen geïdentificeerd als de 44-jarige Khun Siew, bekende dat hij het kind naar een grot op ongeveer 3 km van het dorp had gebracht als  een offer aan de geesten van het bos en de bergen.

Khun Siew werd geïdentificeerd als een vriend van de vader van het meisje, Suriya Wongsilarung.

De bron zei dat de gedetineerden ook beweerden dat “Nong Gina” een specifiek doelwit is van het mensensmokkelnetwerk en dat de politie deze bewering onderzoekt.

De onderzoekers en maatschappelijk werkers zijn van plan om “Nong Junior”, de broer van het meisje, te interviewen, die beweerde dat hij aanwezig was toen zijn zus werd weggehaald, volgens de bron.

Kapitein Nathapon Kaewkamnerd, hoofd van de politie van Mae Taeng, vertelde dat de politie het vermoeden heeft dat Khun Siew niet alleen handelde bij de verdwijning van het meisje en dat hij wordt beschuldigd van het afnemen van een minderjarige van haar ouders.

Hij zei dat de politie vermoedt dat het meisje werd ontvoerd en ergens verborgen voordat ze naar de verlaten grot werd gebracht nadat de zaak landelijke aandacht trok.  Het is onduidelijk hoeveel gewicht ze nog steeds plaatsen door beweringen dat ze is ontvoerd voor een offer aan de geesten.

Ondertussen zei Suriya dat zijn dochter, die leed aan uitputting en kleine snijwonden en insectenbeten had, herstellende is en dat specialisten in de geestelijke gezondheidszorg haar later zullen beoordelen.

Hij zei dat de familie opgelucht en blij is haar terug te hebben en het onderzoek aan de politie zal overlaten.

Volgens het informatiecentrum voor vermiste personen van de Mirror Foundation heeft Thailand geen gevallen bekend over kinderontvoering voor spirituele opoffering. De meeste gevallen van vermiste kinderen houden verband met mensenhandel voor commerciële uitbuiting of familieconflicten, zo maakte de Mirror Foundation bekend.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: Chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!