Politie in Oost-Thailand geeft helmen aan motorrijders die zonder helm zijn betrapt

TRAT:- De politie in een provincie in het oosten van Thailand geeft gratis helmen aan motorrijders die betrapt worden op het niet dragen ervan.  Het plv. hoofd van de provinciale politie van Trat is gisteren samen met een team van verkeerspolitie begonnen met deze nieuwe aanpak.  In plaats van rijders die zonder helm worden betrapt, te beboeten, deelt de politie gratis helmen uit aan motorrijders die door de stad reden.

De politiecommissaris, kolonel Somchai Yusawat zei dat dit onderdeel is van een campagne om het bewustzijn over helmveiligheid te vergroten, ongeacht of mensen een korte of lange afstand rijden.  De provinciale administratieve organisatie van Trat heeft tot nu toe betaald voor de distributie van minstens 2.000 helmen.

Kolonel Somchai zei dat hij sympathiseerde met veel families die het zich niet kunnen veroorloven om helmen te kopen vanwege de moeilijke economie op dit moment.  Hij merkte echter wel op dat nadat motorrijders één gratis helm hebben gehad, deze ook daadwerkelijk moeten dragen.

De motorrijders die een helm hebben ontvangen, moeten een QR-code scannen en laten zien dat ze een gratis helm hebben gehad, en krijgen dan geen boete.  Worden ze echter voor de tweede keer zonder helm betrapt, dan zijn ze het bokje en moeten ze de boete betalen.

Trat is niet de enige Thaise provincie die helmen promoot.  Vorig jaar heeft de politie van Phuket de campagne ‘100% draag een helm’ van de provincie geïntensiveerd.  De politie van Phuket was van plan om ruiters die zonder helm werden betrapt nog steeds te beboeten, maar ze zouden de ruiters dan ook van helmen voorzien nadat ze de boete hadden betaald.

In mei kondigde de Thaise premier Prayut aan dat de Thaise regering ernaar streeft het aantal verkeersdoden tegen 2027 met bijna tweederde te verminderen. Thailand heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, het negende hoogste aantal verkeersdoden ter wereld, met 32,7 doden per 100.000 mensen.

Het doel van Thailand voor 2027 is om dit aantal terug te brengen tot 12 personen per 100.000.  Het zogenaamde “Vision Zero”-doel voor 2050 is het elimineren van verkeersdoden en ernstig gewonden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Naewna
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Naewna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!