Politie in Noordoost-Thailand hangt levensgrote banners op aan het politiebureau om het publiek te waarschuwen voor online fraude

KHON KAEN:- Grote banners die waarschuwen voor online oplichters en advies geven over hoe u zich tegen hen kunt beschermen, werden gisteren aan de buitenmuur van het politiebureau van Khon Kaen gehangen. Volgens de stadspolitie hebben dit jaar ruim 2.000 slachtoffers aangifte van fraude gedaan.

Op de banners, tot wel drie meter hoog, staan waarschuwingen en adviezen te lezen als ‘Geloof niet’, ‘Haast je niet’, ‘Niet overstappen’, ‘Klik niet op links’. ​“Slachtoffers van online fraude, bel 1441”, stond op een andere banner.

Luitenant-kolonel Yotsawat Kaewsuebthanyanit, de hoofdcommissaris, zei dat de banners werden opgehangen vanwege toenemende klachten over online fraude.

Vorig jaar waren er ruim 5.000 slachtoffers van online oplichting, zei hij. Dit jaar hebben al ruim 2.000 slachtoffers aangifte gedaan bij de politie van Khon Kaen. Velen zijn gevallen voor de nieuwe trucs die fraudebendes gebruiken om hun geld te stelen.

“Het politiebureau van Muang waarschuwt de bewoners door banners voor ons kantoorgebouw op te hangen”, zegt politiekolonel Yotsawat. “We vestigen ook de aandacht op de trucs die worden gebruikt door fraudeurs, die zich vaak voordoen als wetshandhavers of functionarissen uit de particuliere sector om mensen te bedreigen en te misleiden.”

Hij riep mensen op extra voorzichtig te zijn, niet snel geld over te maken naar iemand die ze niet kennen en VOORAL niet op links naar verdachte apps te klikken.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: facebook khonkaenpolice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!