Het lawaai, waarbij je het horen en zien vergaan, leidt in Pattaya tot een buurtgeschil dat stilte en rust niet kent

PATTAYA:- In een kakofonie van ontevredenheid is de rustige buurt bij de Wat Boon Kanjanaram het strijdtoneel geworden tussen een symfonie van bars en een wanhopige appartementeigenaar, Khun Kanjana Brousa, die in het kruisvuur terecht gekomen is.

Het twistpunt is de schetterende muziek. Zeven aangrenzende bars, die elk de muziek afspelen met de kracht van een rockconcert, hebben het eens zo vredige gebied veranderd in een slaaprovende nachtmerrie. 

De toeristen die in de appartementen van khun Kanjana slapen slapen, woelen en draaien alleen maar terwijl de bassen door de muren trillen.

Kanjana’s appartementen, gelegen in een semi-commercieel gebouw, wordt het zwaarst getroffen door in dit akoestische tumult. De ramen trillen op de maat van de beats, waardoor een verontrustend ritme ontstaat dat zowel de bewoners als de bedrijfsvoering ontwricht. Het ooit gezellige appartement voelt nu als een oorlogsgebied.

Kanjana’s achtergrondverhaal is een extra tragedie. Tijdens de COVID-19-pandemie stortte ze haar hart en miljoenen in het transformeren van een commerciële ruimte in een woonoase. Ze wist niet dat de aangrenzende gebouwen, als ze eenmaal sliepen, zouden ontwaken als luidruchtige bars. De harmonie van haar investering wordt nu gruwelijk verstoord.

Wanhopig op zoek naar rust en pais, wendde Kanjana zich tot de rechterlijke macht. Drie klachten bij het plaatselijke justitiecentrum in Banglamung leverden geen oplossing op. Ze reikte zelfs olijftakken uit aan bareigenaren en wisselde bij speciale gelegenheden geschenken uit. Maar haar goede wil kon de schelle beats niet overstemmen.

Terwijl bars het volume harder zetten tijdens evenementen laat op de avond, belde Kanjana maar weer 191. De politie arriveerde, maar hun reactie was inconsistent. De balken verlaagden tijdelijk het volume en verhoogden het vervolgens weer. Sommigen toeristen eisten hun geld terug na slechts een paar uur akoestische marteling.

Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen. Kanjana investeerde voor elke verdieping in dubbele lagen geluidwerend glas. Maar helaas kwam het meedogenloze geluid nog steeds door. Nu roept ze de autoriteiten – de stad Pattaya, het lokale bestuur en de politie – op om snel in te grijpen. Haar bestaan staat op het spel en hun eens zo vredige appartement staat op de rand van chaos.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: PattayaMail

2 gedachten aan “Het lawaai, waarbij je het horen en zien vergaan, leidt in Pattaya tot een buurtgeschil dat stilte en rust niet kent”

 1. Klopt volledig.

  Het is het laatste stukje naar het strand..

  Ik kom er zo wie zo niet meer.

  Woon zelf in Majestic gelegen aan de watboon kanjamaram.
  Aan mijn kant nog weinig last.

  Maar aan de voorkant van het gebouw zitten maar 1 bar met herrie voor 10.
  En optreden van de eigenaar van Majestic ho maar.
  Zit regelmatig zelf in dat barretje.
  Hopeloos als je daar woont.

  Sterkte ermee 💪💪💪

 2. en wat te denken van de herrie van Tree Town in soi Beakow. Ook daar slaap je niet als je
  verblijft tegenover die barren. De herrie begint pas goed na middernacht en gaat door tot ongeveer 3.30u
  Ik verblijf al heel lang en Soleil de Siam maar denk er over om daar niet meer naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!