Politie in Noordoost-Thailand geeft de bewoners ijzeren vorken om zichzelf tegen gespuis te beschermen 

KHON KAEN:- De politie van Khon Kaen, welke momenteel in geldnood zit, heeft een nieuw initiatief gelanceerd om bewoners te helpen zich beschermen tegen gewelddadige drugsverslaafden en psychiatrische patiënten.  Ze hebben gemeenschappen voorzien van lange ijzeren vorken om deze onverlaten onder controle te houden.

De politie van Khon Kaen geeft toe dat ze tot de maatregelen zijn gedwongen omdat de provincie geen politieagenten heeft.  De politie van Pattaya introduceerde in juni een soortgelijk initiatief.

De commandant van de provinciale politie van Khon Kaen, generaal Noppakao Sommanat, nodigde 180 bewoners, vooral mannen, uit elke gemeenschap in de provincie uit om training te krijgen in het kader van het project genaamd โครงการนาคาพิทักษ์ รักษ์ประชา 1 ตำบล 1 ทีมไม้ง่าม wat betekent dat het project voor de bescherming van bewoners  , één subdistrict, één beschermerteam.

De bijeenkomst liet gemeenschapsleiders en bewoners zien hoe ze de ijzeren vork kunnen gebruiken om onverwachte gewelddaden door drugsverslaafden of psychiatrische patiënten te onderdrukken.

Elke hoofd van de gemeenschap kreeg twee ijzeren staven en officieren ondergingen verschillende oefeningen.

Een oefening bespotte een vechtpartij tussen de politie en een psychiatrische man met een nepmes in de hand.  De politie liet zien hoe ze dicht bij de krankzinnige man konden komen en hoe ze het lichaam van de man konden vergrendelen met de ijzeren vork.

Generaal Nopakao maakte bekend dat er 2.000 tot 3.000 drugsverslaafden in de provincie onder behandeling waren.  Hij voegde eraan toe dat ze niet genoeg politieagenten hadden voor elke gemeenschap, dus namen agenten contact op met gemeenschapsleiders en bewoners om hulp te vragen

Generaal Noppakao zei dat het project de levens en bezittingen van mensen zou helpen beschermen.  Het zou ook de vaardigheden van gemeenschapsleiders ontwikkelen om met dergelijke incidenten om te gaan en anderen op tijd te helpen beschermen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: สภ.เมืองขอนแก่น 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: ThaiRath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!