Rangers stropen de natuur van Thailand af om groene leguanen te vangen 

BANGKOK:- Rangers hebben landelijk 163 vrij rondlopende groene leguanen gevangen om deze exoten onder controle te houden. Volgens de autoriteit voor nationale parken, natuur- en plantenbehoud hebben 260 mensen in 61 provincies gemeld dat ze in totaal 3.667 exotische reptielen als huisdier hielden.

Gisteren werden 163 leguanen gevangen waarvan 134 op de Khao Phraya Doen Dong-berg in de provincie Lopburi en zes in het Kham Chanod-bos in Udon Thani. In Bangkok kon wr eentje bij de staart gevat worden.

Pogingen om vrij rondlopende leguanen, grote, in bomen levende hagedissen afkomstig uit tropisch Amerika, te vangen, begonnen vorige week donderdag nadat veel vrij rondlopende leguanen waren gesignaleerd in de provincie Lop Buri en er berichten waren dat ze landbouwgewassen plunderden. Er waren ook zorgen over hun ecologische impact.

De Thaise overheid heeft de import van de leguanen verboden en mensen die ze als huisdier houden, is gevraagd hun eigendom te melden aan functionarissen die de leguanenpopulatie in de gaten houden.

Smokkelaars kunnen tot tien jaar gevangenisstraf en/of een boete van één miljoen baht riskeren, zei Athapol. Tot nu toe, zei Athapol, hebben 260 mensen 3.667 Amerikaanse leguanen gemeld in 61 provincies.

De provincie Chon Buri had de meeste leguanen, 982 met 14 eigenaren, gevolgd door Khon Kaen met 446 leguanen en 10 eigenaren en Bangkok met 287 leguanen en 45 eigenaren.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!