De Thailand Pass blijft voorlopig gehandhaafd maar wel makkelijker en sneller te verkrijgen 

BANGKOK:- De Thaise regering heeft laten weten dat het de Thailand Pass-registratievereiste voor buitenlandse reizigers voorlopig nog even niet afschaft, maar het zal gemakkelijker en sneller te verkrijgen zijn.

Dr. Sumanee Wacharasint, assistent-woordvoerster van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  zei dat de vereiste zal worden gehandhaafd, maar de procedure zal worden gestroomlijnd voor een vlottere toegang tot het land.

“De procedure omvat het controleren van vaccinatiecertificaten, bewijs van hotelboekingen, verzekeringsdocumenten en documenten voor het boeken van RT-PCR-tests bij aankomst”, zegt Dr. Sumanee, die ook dienst doet als directeur van het Bureau voor risicocommunicatie en gezondheidsgedrag van het gezondheidsdienst departement.

Vanaf 1 mei wordt het Test & Go-toegangsschema echter geannuleerd, zonder dat boekingen voor alternatieve quarantainehotels (AQ) en RT-PCR-tests nodig zijn, wat een snellere Thailand Pass-registratie zal vergemakkelijken, zei ze, doordat vaccinatiecertificaten hebben minder tijd nodig om te controleren dan boekingen.

“Daarom is de Thailand Pass-registratie gebleven en zouden er vanaf 1 mei geen problemen moeten zijn. Maar de CCSA zal de situatie regelmatig volgen. Als de situatie verbetert, zal naar verwachting een verdere versoepeling van de toegangsregels volgen”, zei ze.

De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul zei eerder dat de regering zal overwegen waar ze antigeentests en Thailand Pass-registratievereisten voor buitenlandse bezoekers zullen schrappen nadat het Test & Go-toegangsschema en RT-PCR-tests bij aankomst volgende maand worden geannuleerd.

Vanaf 1 mei worden volledig gevaccineerde bezoekers bij binnenkomst niet meer op het Covid19 virus getest. Ze zullen worden aangespoord om tijdens hun verblijf zelftests uit te voeren met antigeenkits.  Gevaccineerde reizigers moeten zich voor toegang via Thailand Pass registreren en een vaccinatiebewijs overleggen.  Als ze positief testen, kunnen ze hun Covid-19-verzekeringsproces ingaan of hun eigen behandeling verzorgen.

Niet-gevaccineerde reizigers zijn welkom als ze uiterlijk 72 uur voor hun reis het bewijs van een negatieve RT-PCR-test overleggen en zich registreren via Thailand Pass.

 Ze krijgen toegang zonder dat er Covid19 testen nodig zijn, zoals in het geval van gevaccineerde reizigers. Bezoekers met een hoog risico worden vijf dagen in quarantaine geplaatst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!