Politie Bangkok kondigt arrestatie aan van groot drugshandel-netwerk, waarbij eigendommen ter waarde van méér dan 62 miljoen baht in beslag worden genomen

THAILAND:- De politie heeft in het Khlong Sam Wa-district van Bangkok een grote partij illegale drugs en eigendommen van een vermeend groot drugshandelnetwerk, bekend als “Jojo Minburi – Godfather Khlong Sam Wa”, in beslag genomen.

De medewerkers van het Narcotics Control Board, het NCB maakten deze aan de verzamelde Thaise pers bekend.  In totaal werden 23 verdachten gearresteerd en werd volgens het NCB-proces-verbaal  4,096,000 tabletten methamfetamine, 4 kilogram crystal methamfetamine en activa ter waarde van meer dan 62 miljoen baht in beslag genomen.

Generaal Sarayoot Sanguanphokai, commissaris van het Narcotics Suppression Bureau, onthulde dat het onderzoek op 31 maart 2017 begon, nadat een verdachte was gearresteerd die tieners ronselde om drugs naar Minburi te smokkelen

Het voortgaande onderzoek leidde tot de arrestatie van Jojo Minburi en zijn vriendin op 14 juni 2022.  Daarbij werd er een flinke hoeveelheid ketamine en hun eigendommen ter waarde van in totaal 1,700,000 baht geconfisqueerd.

Het onderzoek ging door met het oprollen van het drugsnetwerk in 10 gebieden rond Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani en Chachoengsao, waarbij nog vier verdachten werden gevangengenomen, evenals drugs en eigendommen ter waarde van meer dan 43,370,000 baht in beslag werd genomen.

Volgens de politie was Jojo Minburi naar verluidt een grote drugsdealer met een breed netwerk en connectie in het Minburi-gebied en de nabijgelegen gebieden van Bangkok. Hij zou drugs hebben verkocht aan klanten die verslaafd waren aan drugs voordat hij hen overhaalde om distributeur te worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: workpoint.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!