De tsunami-boeien van Thailand drijven niet meer op hun ankerplaats, maar zijn niet kapot

THAILAND:- Tsunami-detectieboeien zijn alleen uit positie, maar niet kapot, zo bevestigde een deskundige van de afdeling Minerale Hulpbronnen deze week.

De Thaise burgerij had kritiek geuit op het tsunami-detectiesysteem en zei dat het land weer een ramp staat te wachten, na een reeks van aardbevingen, deze week in de Andaman, waaronder één bij de Nicobaren.

Als reactie daarop, zei khun Suwit Kosuwan, een expert op het gebied van het beheer van minerale hulpbronnen, dat de tsunami-boeien ongeveer 2-3 maanden voor de aardbevingen uit positie waren en niet snel konden worden vervangen omdat het “veel tijd zou kosten en het budget niet toereikend was  ”.

Hij zei ook dat realtime waarschuwingen niet uitgezonden zouden worden omdat de boeien niet op hun plaats waren.  Als er aanzienlijke trillingen in het waterniveau zijn, wordt normaal gesproken een signaal naar een satelliet en waarschuwingstorens gestuurd, dat is nu niet het geval.

Het personeel kan misschien geen realtime informatie ontvangen, maar ze kunnen de informatie van nabijgelegen landen volgen en een waarschuwing sturen, zei hij.

Suwit zei echter dat hij er zeker van was dat het bewakings- en alarmsysteem in elk gebied “efficiënt genoeg” was in de komst van een tsunami, terwijl het systeem en de apparatuur daar wel zijn onderhouden en mensen evacuaties hebben geoefend.

De expert stelde voor om de situatie nauwlettend in de gaten te houden, maar zei dat hij zich geen zorgen maakte omdat hij dacht dat het lang niet zo ernstig zou zijn als de tsunami van 2004.

Eerder deze week maakte Phang-nga bekend dat het voorbereidingen had getroffen voor een tsunami na verschillende aardbevingen in de Andamanse Zee.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!