Politie Bangkok arresteert schooljongen die als demonstrant een verkeershokje in de hoofdstad vernielde

BANGKOK:- De politie heeft gisteren een 17-jarige demonstrant gearresteerd voor het vernielen van een verkeershokje bij een pro-democratische betoging die vorige maand door de Thalu Fah-groep in Bangkok werd gehouden.

De politie zei dat een beveiligingscamera de verdachte en andere demonstranten op 11 augustus om 20.00 uur registreerde terwijl zij het raam van de stand in Mahesak Junction in de wijk Bang Rak insloegen. De verdachte en zijn motorfiets waren duidelijk zichtbaar op de opname, zo voegde de politie eraan toe.

De politie arresteerde de 17-jarige in zijn huis in de wijk Thung Khru in Bangkok, waar ze als bewijs ook een zwart T-shirt en een crèmekleurige broek in beslag namen.

De politie maakte bekend dat de verdachte inmiddels bekend had dat hij op 11 augustus met een groep vrienden meedeed aan het protest. Acht van de vrienden op vier motorfietsen reden langs een politiecontrolepost voordat ze openbare eigendommen, waaronder het verkeershokje, vernield hadden, zo beweerde de politie.

Ze zeiden dat de verdachte had toegegeven dat hij zich sinds augustus bij vier protesten had aangesloten.  Hij zit momenteel in de 11e klas van een school in het district Rat Burana.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!