Het plan om quarantaineperiode voor buitenlandse bezoekers in Thailand te verkorten goedgekeurd

BANGKOK:- Tijdens één vergadering van het Nationaal Comité voor Overdraagbare Ziekten is de verlaging van de quarantaine-eis voor buitenlandse bezoekers goed van 14 dagen naar 7, 10 of 14 dagen goedgekeurd, echter is dit wel afhankelijk van het land waar de bezoeker vandaag komt evenals een aantal andere omstandigheden, zei Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Controle, het DDC.

De vergadering, voorgezeten door de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, keurde ook het initiatief goed om geselecteerde provincies te heropenen voor buitenlandse toeristen na het pilot-sandbox-programma dat sinds juli in Phuket is geïmplementeerd.

“De volgende fase van de heropening van Thailand begint vanaf half oktober in het Cha Am-district van Phetchaburi [provincie] en het Hua Hin-district van Prachuap Khiri Khan [provincie]”, zei dokter Opas.

“Er zullen meer provincies worden overwogen voor heropening in november, afhankelijk van de dagelijkse infectie- en vaccinatiegraad en de beschikbare ziekenhuisbedden in elke provincie.”

Het comité keurde ook het principe goed van preventieve en bestrijdingsmaatregelen voor ziekten veroorzaakt door insectendragers voor het jaar 2022, aangezien het schatte dat de ernstige knokkelkoortspandemie volgend jaar zou terugkeren nadat het sinds begin 2021 weinig infecties had geregistreerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!