Politie Bang Na vraagt aanhoudingsbevelen aan inzake een ontvoering door twee politie beambten 

BANG NA:- De hoofdcommissaris van het politiebureau van Bang Na heeft gisteren aan Phra Khanong Criminal Court gevraagd om de aanhouding goed te keuren van een politie-korporaal die ervan wordt verdacht zijn baas te hebben geholpen bij het ontvoeren van een echtpaar dat geld schuldig zou zijn aan een online gokoperator.

De recherche bracht gisteren korporaal Apisit Chasanthia, een eenheidshoofd van de Hi-Tech Crime Division, om 9.20 uur naar de rechtbank van Phra Khanong om 12 dagen hechtenis te vragen  in afwachting van een onderzoek naar zijn vermeende misdaad.

Één baas van Apisit, politie majoor Kom Rodphao, een inspecteur in de afdeling onder het Cyber ​​Crime Investigation Bureau, zou de vermeende ontvoering te onderzoeken.

De rechtbank wees het borgtochtverzoek van majoor Kom af, omdat Apsit getuigen kon intimideren.

Apisit en Kom zijn beschuldigd van samenzwering met 13 andere mannen om Khun  Kanchanaporn Chuankrood en Khun Thawatchai Sroythong te ontvoeren en illegaal vast te houden en hen te dwingen 400.000 baht te betaken en een gouden amulet ter waarde van 650.000 af te geven als compensatie voor de schulden die het paar naar verluidt verschuldigd was aan een illegale gok website eigenaar.

Politie luitenant generaal Korchai Klayklueng, die bij het onderzoek cybercriminaliteit is verbonden, tekende afgelopen 

zaterdag een bevel om Apisit en Kom uit de politiedienst te verwijderen, in afwachting van de uitkomst van de zaken tegen hen.

Khun Apisit verborg zijn gezicht in zijn overhemd en weigerde opmerkingen te maken terwijl hij voor de rechtbank werd gebracht.  Hij zei dat hij zich het recht voorbehouden om alleen in de rechtbank te getuigen.

De hoofdcommissaris van Bang Na, kolonel Monsek Trakulphanit, zei dat de politie arrestatiebevelen aan de rechtbank van Phra Khanong zou vragen voor de arrestatie van nog vier verdachten, allemaal burgers.

Hij verklaarde dat zijn recherche nog steeds bewijsmateriaal aan het verzamelen was en dat als blijkt dat meer mensen betrokken zijn,de politie óók tegen hen arrestatiebevelen zou aanvragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!