De Covid19 hulplijn in Thailand zet zich schrap voor één toename van 30.000 dagelijks oproepen tijdens de Songkran periode

BANGKOK:- Het nationaal gezondheidskantoo, het NHSO is druk doende met het upgraden van de Covid19 hulplijn om tot 30.000 oproepen per dag af te kunnen handelen wanneer mensen terugkeren van Songkran tripjes.

De beschikbare lijnen voor de hulplijn 1330 zijn nu verhoogd tot 3.000″, zo maakte de NHSO-secretaris-generaal Jadet Thammathat-Aree bekend.

Het NHSO zal meer staf en vrijwilligers gaan inzetten om naar verwachting 30.000 oproepen per dag af te handelen nadat mensen van het platteland terugkeren na hun jaarlijks familiereünie in de Songkran periode.

“Mensen kunnen ook contact opnemen met de NHSO via niet-spraakkanalen, namelijk het officiële Line-account en de Facebook-pagina @NHSO”, aldus Khun Jadet.  Deze kanalen kunnen tot 10.000 mensen per dag aan.

Jadet zei dat hij verwachtte dat het aantal Covid19 infecties na de Songkran-vakantie van een week zouden gaan toenemen.

“Hoewel de meeste nieuwe gevallen waarschijnlijk asymptomatische patiënten zullen zijn die thuis kunnen worden behandeld, moeten gezondheidsautoriteiten nog steeds voorbereidingen treffen om patiënten in de 608-groep te behandelen.”

De 608-groep omvat mensen van 60 jaar en ouder, patiënten met een van de zeven onderliggende aandoeningen en vrouwen na hun 12e zwangerschapsweek.

De 1330 hulplijn behandelt bellers die positief zijn getest op Covid19 virus en regelt isolatieprogramma’s voor thuis of in de gemeenschap of vervoer naar een ziekenhuis, afhankelijk van hun symptomen.  Het biedt ook antwoorden en advies over Covid19 preventie voor mensen die vermoeden dat ze het virus hebben opgelopen of voor mensen in risicogroepen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!