Morgen wordt de tweede lading Pfizer vaccins in Thailand verdeeld

BANGKOK:- Volgens het departement van ziekencontrole, het DDC, arriveert morgen in Thailand een tweede partij Pfizer Covid19 vaccins, deze is bedoeld voor in het gehele land werkende beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

Dr. Opas Karnkawinpong, de directeur-generaal van het departement, zei dat 257.200 doses van het in de VS gemaakte vaccin uiterlijk morgen in de provincies zouden moeten aankomen. Hij zei dat er in totaal 700.000 doses waren verdeeld, waarbij de eerste batch van 442.800 doses afgelopen woensdag en donderdag was afgeleverd.

Dr. Opas zei dat de levering om een ​​aantal redenen in twee batches was verdeeld met een tussenpoos van een week. Sommige provincies dienden hun verzoeken in na de deadline van 30 juli, terwijl andere verzoeken niet overeenkwamen met het aantal Sinovac-ontvangers in de database.

De Pfizer-vaccins, geschonken door de Amerikaanse regering, zullen als boosters worden toegediend aan medisch personeel en eerstelijnswerkers die al twee injecties hebben gekregen.

De Amerikaanse regering heeft vorige maand in totaal 1.503.450 doses Pfizer-vaccin aan Thailand gedoneerd om het land te helpen in de strijd tegen Covid-19.

Dr. Opas zei dat de toewijzing van het vaccin is gebaseerd op de database van het Ministerie van Volksgezondheid, MOPH-IC, voor vaccinaties tussen 28 februari en 22 juni. Aan het begin van de uitrol van het vaccin ontving medisch personeel, zowel frontlinie als ondersteunende groepen, twee injecties van Sinovac  .

“De levering van vaccins aan grote ziekenhuizen en medische scholen begon op 8 augustus en ze zouden daar uiterlijk 14 augustus moeten aankomen. De DDC heeft ook een document bijgevoegd met de toewijzing van 700.000 doses van het Pfizer-vaccin in de zending,” zei hij.  .

Hij hield vol dat DDC het vaccin voor VIP’s niet had opgepot en drong er bij mensen die informatie hebben over een verkeerde behandeling van de inentingen op aan contact op te nemen met het ministerie van Volksgezondheid.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!